Od dečka do cure: Transrodna Stef snimala cijeli proces tranzicije

Radiosarajevo.ba
Od dečka do cure: Transrodna Stef snimala cijeli proces tranzicije
Stef Sanjati iz Toronta nedavno je išla pod nož i dokumentirala je cijeli postupak i oporavak na svom YouTube kanalu.

20-godišnja Kanađanka uvijek je osjećala da njen izgled muškarca ne pokazuje što ona zaista jest pa je odlučila potražiti pomoć. Otvorila je GoFundMe stranicu kako bi uspjela skupiti dovoljno novaca i pretvorila svoj san o ženskom licu u stvarnost, piše Independent.

"Kad se probudim i pogledam u ogledalo je kao resetiranje najdražeigrice svakog dana. Gubljenje svog napretka, vraćanje unazad i ne dostizanje svog potencijala. Nevjerojatno je frustrirajuće, ne vidjeti u ogledalo ono što vidiš u svojoj glavi. Mislim da nisam podijelila nijednu neobrađenu fotografiju svog lica, čak i prije početka tranzicije - uvučem lice, smanjim čeljust, povećam obraze...sve s ciljem da izgledam više kao žena", iskreno je rekla prije operacije.

Stef je potrošila oko 45.000 $ na operaciju feminizacije lica. Ovaj bolan zahvat može uključivati podizanje obrva, rinoplastiku, implantaciju obraza i povećanje usnica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije