Novorođenče u ruci čvrsto drži maminu spiralu protiv začeća

Radiosarajevo.ba
Novorođenče u ruci čvrsto drži maminu spiralu protiv začeća
Lucy Hellein iz Alabame u SAD-u iznenadila se kada je vidjela da njen tek rođeni sinčić u ruci drži hormonalnu spiralu koja je trebala spriječiti trudnoću.

Kada su babice ušle u sobu, novorođenče je to čvrsto držalo u ruci.

"Iako nisam planirala ovu trudnoću, moja porodica i ja smo jako blagoslovljeni rođenjem Dextera", kazala je Lucy, piše Daily Mail

Ginekolog je Lucy stavio spiralu u augustu prošle godine.

Prije božićnih praznika saznala je da je trudna 18 nedjelja,  što znači da je zatrudnjela nekoliko dana nakon umetanja spirale u njenu maternicu.

Dok je bila na ultrazvuku, spirala se nije vidjela pa je ljekar pretpostavio da je ispala. Ali, nije, zapravo se skrivala iza maternice. Mališan se rodio 27. aprila, sedam dana prije termina. Iako se u početku širila priča da je beba rođena sa spiralom u ruci, Lucy je poslije ispričala da to nije istina. 

Rodila je na carski rez, a s obzirom na to da su našli spiralu iza maternice, babice su je bebi stavile u ruku i tako ga donijele majci. 

Da ne bi opet neplanirano ostala trudna, Lucy je podvezala jajovode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije