Novinarka otkrila da ima rak zahvaljujući javljanju uživo: Dobila sam mail

Radiosarajevo.ba
Novinarka otkrila da ima rak zahvaljujući javljanju uživo: Dobila sam mail
Foto: Twitter / Program uživo kanala WFLA

Reporterka WFLA-a iz Floride otkrila je da ima tumor zahvaljujući jednoj gledateljki koja je tokom TV prijenosa uočila neobičnu izraslinu na vratu novinarke.

"Kao novinarka nisam stajala sa radom otkad je počela pandemija. Smjene bez prestanka u danima kada vijesti pristižu bez stajanja. Prilagođavala sam se radu na daljinu i preuzimala ulogu istraživačke novinarke. Pratili smo najvažniju zdravstvenu priču stoljeća, ali u isto vrijeme uopće nisam mislila na svoje zdravlje. Dok mi jedna gledateljka nije poslala e-mail prošlog mjeseca", napisala je novinarka WFLA-a na svom Twitter nalogu.

Ispričala je da je gledateljka vidjela kvržicu na njenom vratu koja ju je podsjetila na njenu, i koja je ukazivala na tumor. Ispostavilo se da je njena kvržica kancerogena. Zakazana je i operacija tumora na štitnoj žlijezdi.

"Doktor mi je rekao da se širi, ali ne previše. Nadamo se da će ovo biti prva i posljednja operacija. Da nisam dobila ovaj e-mail, nikada ne bih nazvala svog doktora. Rak bi nastavio da se širi. To je strašna pomisao. Zauvijek ću biti zahvalna ženi koja je meni, potpunoj strankinji, odlučila da se javi. To uopće nije morala da uradi”, napisala je novinarka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije