Novi početak: Smršao gojazni jazavičar Obbie

Radiosarajevo.ba
Novi početak: Smršao gojazni jazavičar Obbie


Obbie, nekada gojazni jazavičar, koji je postao poznat zbog nesvakidašnje težine od 35 kg, oporavlja se od operacije uklanjanja opuštene kože. Ovaj pas izgubio je čak 18 kg za osam mjeseci, dok sada, posle uklanjanja viška kože ima 16 kg, ali bi trebalo da izgubi još dva. 

Obbie je bio toliko gojazan, da je morao da nosi posebnu odjeću kako mu se tijelo ne bi vuklo po zemlji. Njega je privremeno udomila bivša veterinarska tehničarka Nora Vanata, jer je oduzet od vlasnika koji su ga umalo ubili hranom. Međutim, vlasnica centra za spasavanje jazavičara u Oregonu, sada se bori za starateljstvo nad psom, jer su ga bivši vlasnici koristili u 'senzacionalističke svrhe'. Obbie je postepeno mršao zahvaljujući posebnoj ishrani i hidroterapiji, a počeo je i da vježba, čim je izgubio dovoljno kilograma, piše B92.net.

''Osećam se blagoslovljenom što sam uključena u njegovu rehabilitaciju i iznenađena sam količinom ljubavi i podrške koju zbog toga primam. Nadam se da će Obbie biti inspiracija za sve one koji želi da njihovi ljubimci izgube kilograme. Jako je važno da se i ljudi i psi zdravije hrane'', kaže Nora o ovom projektu.

Od kako se internetom proširila vijest o gojaznom psu, Obbie je na svojoj Facebook stranici prikupio preko 90.000 pratilaca. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije