Norveška traži parove koji će imati javni seks

Radiosarajevo.ba
Norveška traži parove koji će imati javni seks
Pinterest / Ilustracija
Norveška nacionalna radio-televizijska kompanija NRK počet će do kraja godine da emituje emisiju u kojoj će prikazivati kako parovi vode ljubav.

Projekat je pokrenut kako bi tinejdžeri stekli zdraviju sliku o golotinji, svojim tijelima i seksualnim odnosima.

Autori emisije koja nosi naziv “Line fikser kroppen” tragaju za parovima koji će pristati na to da javno imaju seksualni odnos.

“Glavna zamisao koja se krije iza emisije nije prikazivanje seksualnih organa u akciji, već udaljavanje od glorificiranog načina prikazivanja seksa. Želimo da pokažemo mladima da je riječ o lijepoj i intimnoj aktivnosti koja nekad može da bude vrlo trapava", rekla je voditeljka Line Elvsashagen.

Glavni urednik emisije Hakon Moslet kaže da je riječ o novoj vrsti programa koji nudi drugačiji narativ od onog koji je zastupljen u porno-filmovima.

“Konstantno prikazivanje tijela podvrgnutih raznim hirurškim intervencijama i koreografisanog seksualnog čina može kod mlađe populacije da stvori brojne iluzije i lažne nade. Vjerujemo da ćemo prikazivanjem cjelokupnog ljubavnog čina, a ne samo penetracije, uspjeti da promijenimo pogrešnu sliku koju mladi imaju o seksu”, zaključio je Moslet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije