Njene modrice su opomena svima: Ovu naviku pod hitno morate mijenjati

Radiosarajevo.ba
Njene modrice su opomena svima: Ovu naviku pod hitno morate mijenjati
Sjedišta za djecu usmjerena ka naprijed treba izbjegavati u širokom luku, kaže ova zabrinuta majka koja je na Facebooku postavila uznemirujuću fotografiju koja dokazuje njenu tvrdnju.

Ona preporučuje svim roditeljima da za djecu nabave sjedišta koja su naopačke okrenuta, a kao dokaz za to priložila je sliku s ozbiljnim podlivima i modricama.

"Ovako izgleda povreda od zaštitnog pojasa na odrasloj osobi koja je bila pravilno osigurana i doživjela frontalni sudar. Možete jasno da vidite podlive na mojim grudima i manje posjekotine na vratu koje mi je pojas napravio tokom sudara. Ja sam odrasla osoba. Možete li da zamislite kako bi ovakva povreda izgledala na djetetu", napisala je ona pored fotografije.

"Ako imate mogućnost da dijete okrenete unatraške, ka zadnjem staklu, uradite to. I radite to stalno. Razlika u sigurnosti djeteta je ogromna", dodala je, prenosi Kurir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije