Nike će proizvoditi tenisice za ljekare i medicinske sestre

Radiosarajevo.ba
Nike će proizvoditi tenisice za ljekare i medicinske sestre
Foto: Nike / Nike Air Zoom Pulse

Američki proizvođač obuće i odjeće Nike je osmislio tenisice namijenjene zdravstvenim radnicima - ljekarima, medicinskim sestrama i tehničarima.

Tenisice Nike Air Zoom Pulse su testirane u dječjoj bolnici OHSU Doernbecher u Oregonu kako bi se utvrdilo ispunjava li potrebe radnika, piše portal LADBible.

Zaključeno je da su tenisice izdržljive i udobne, te da pružaju adekvatnu zaštitu od vanjskih uticaja.

Iz Nikea su poručili:

"Tokom testiranja, dizajneri Air Zoom Pulse su shvatili sa kakvim izazovima se suočavaju zdravstveni radnici. Medicinske sestre tokom 12-satne smjene se kreću četiri do pet milja (šest do osam kilometara) i sjede manje od sat vremena. Ovaj posao utiče na fizičko i mentalno zdravlje. Air Zoom Pulse su dizajnirane tako da odgovore na ove izazove. Ovu obuću je lako obuti. Lako ih je čistiti. Prilagođava se svim bolničkim uslovima."

Tenisice će biti u prodaji od 7. decembra. Kupcima će biti dostupne sa šest dizajnerskih rješenja. Istaknuto je da će novac od prodaje biti namijenjen navedenoj dječjoj bolnici, navodi LADBible.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije