Nikad napetija završna potjera: Kandidat sam sa devet odgovora pobijedio Mladena

1
Radiosarajevo.ba
Nikad napetija završna potjera: Kandidat sam sa devet odgovora pobijedio Mladena
Foto: Printscreen / Kviz Potjera

Nova epizoda "Potjere" donijela je neočekivani obrat kada je lovac Mladena Vukorepe, obično nepobjediv, doživio izniman neuspjeh. Natjecatelj Edvin branio je 4.000 eura (7.830 KM), a Mladen nije uspio odgovoriti na ključna pitanja. Na kraju potjere, Edvin je iznenađujuće pobijedio i osvojio zavidan iznos od 4.000 eura, dok je lovac priznao da danas nije imao svoj dan.

Prva tri pitanja išla su mu lako, no na četvrtom je zapeo. "You want it darker iz 2016. predzadnji je album kojeg kanadskog kantautora", pitanje je koje mu je postavio Joško Lokas, a lovac je odgovorio: "Adams". To je bio krivi odgovor stoga je Edvin imao pravo pokušati, no on također nije znao da se radilo o Leonardu Cohenu.

Ni iduće pitanje nije mu pošlo za rukom, a glasilo je : "Kako se zove drugi po veličini grad u Libanonu?. Mladen je pokušao s Tirom, no nije bilo tačno. Tačan odgovor je bio Tripoli, što nije znao ni Edvin.

Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka: 'Upalila sam TV i vidim dijete...'

Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka: 'Upalila sam TV i vidim dijete...'

Idućih pet pitanja je znao, no ponovo je zastao na pitanju koje je uključivalo i Mladenovu kolegicu Moranu Zibar. "U nazivu kojeg je afričkog otoka sadržajno prezime naše lovkinje Morane?", glasilo je pitanje, na što je Mladen rekao "dalje", a Edvin je znao da se radi o Zanzibaru. "Ja sam čuo ime. Cijelo vrijeme sam razmišljao o Morani. Sjetio sam se, imala je Moca Zanzibar pseudonim. Eto kad ne slušam pitanje", komentirao je Vukorepa.

S dva tačna odgovora poslije došao je do 9. od 10. koraka, a imao je još preko 20 sekundi. No onda je sve pošlo po zlu. "Koji je Giambattista osnivač marinizma?", pitanje je bilo na koje je Vukorepa odgovorio "Marini", a Lokas mu je ispočetka rekao da je tačno, no nije bilo, pa se okrenuo prema Edvinu. Tačan odgovor bio je "Marino", što je bilo jako blizu, no nijedan nije znao.

Drugo pitanje: "U kojoj je županiji Općina Sveti Juraj na Bregu?", Vukorepa također nije znao, a odgovor je bio Međimurskoj, što je Edvin znao, piše Večernji list.

"Koji fizičar u biografskom filmu razmišlja o trovanju mentorove jabuke?", pitanje je posljednje koje također Vukorepa nije znao, no Edvin je prepoznao da je to scena iz Oppenheimera. "Dakle, potop. Desi se. Rekao bih da se nisam snašao u ovom setu, nije mi odgovarao. Ja moram još proučiti područja koja mi ne idu i to je to", kazao je Mladen na kraju.

"Sve je ovo samo igra. Žao mi je da više neću doći, a u jednu ruku mi je i drago da neću jer sam pobijedio. Hvala Mladenu", rekao je Edvin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije