Nevjerovatan trenutak: Mama sama porodila sina tokom carskog reza

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatan trenutak: Mama sama porodila sina tokom carskog reza
Sarah Toyer iz Australije opisala je nevjerovatan trenutak kad je pomogla svojoj bebi da izađe za vrijeme carskog reza. 24-godišnjakinja bila je odlučna da ima majčinski potpomognuti carski rez, nakon poroda putem carskog za prvo troje djece.

Prvo dijete rodila je hitnim carskim rezom nakon dugih trudova pa je sljedeća dva puta išla na dogovoreni carski zbog njezine i bebine sigurnosti.

Kako je znala da joj je četvrto dijete vjerovatno i zadnje, odlučila je uzeti stvar u svoje ruke. Doslovno. "Ljudima nije jasno zašto sam se umiješala kad sam bila u rukama profesionalaca. Ali, znala sam da mi je to zadnje dijete i zadnja šansa da se više ne osjećam kao da sam opljačkana za prirodni porođaj", rekla je Sarah za Mamamia.

Kod uobičajenih carskih rezova, majke ne vide što se događa ili su pod općom anestezijom. Majčinski potpomognuti ili nježni carski rez dopušta im da aktivno sudjeluju u porođaju.

Sarah je podijelila svoje iskustvo u nadi da će potaknuti i druge trudnice da se drže plana poroda za koji osjećaju da je ispravan za njih. Uz malog Spencera, Sarah je majka i 4-godišnjeg Jaya, 3-godišnje Ruby i 2-godišnjeg Wyata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije