Neviđen raskoš: Zavirite u najluksuznije hotele ove godine u svijetu

Radiosarajevo.ba
Neviđen raskoš: Zavirite u najluksuznije hotele ove godine u svijetu
Rating firma LTI objavila je listu najluksuznijih hotela na svijetu, koju predvodi senzacionalan hotel u Dubaiju Bulgari.

Resort Dubai proglašen je najluksuznijim hotelom u 2017. godini, prema izboru Luxury Travel Intelligence. Raskošna nekretnina, smještena na umjetnom otočiću Jumeira Bay otvoren je tek prije nekoliko sedmica, ali i to je bilo dovoljno da završi na vrhu godišnje top liste travel rating firme Luxury Travel Intelligence i tako pobijedi u konkurenciji s prestižnim hotelima kao što je Ned u Londonu ili primjerice pariški Hotel de Crillon, prenosi CNN.

Opisan kao “urbana oaza”, kompleks se prostire na 158.000 kvadratnih metara, a dizajnirala ga je talijanska arhitektonska firma Antonio Citterio Patricia Viel. Titulu je dobio zbog, kako su napisali, konstrukcijskog dizajna i ‘nenametljive lokacije’. 

Pored ovog hotela, još 13 njih uvršteno je na ovu listu najraskošnijih na svijetu.

  1. Ned, London Postavljen u bivšem sjedištu međunarodne banke, ovaj novi londonski hotel iz grupe Soho House osvojio je i ekipu LTI-a, i zamalo je završio na prvom mjestu.
  2. Villa La Coste, Provansa Luksuzni hotel u organskoj vinariji Château La Coste u Provansi, sa 600 hektara, ima 28 suvremenih vila apartmana, a svi imaju privatnu terasu i pogled na Luberon.
  3. Hotel de Crillon, Pariz Hotel de Crillon ponovno je otvoren u julu 2017. jer je obnova trajala četiri godine i koštala 200 miliona dolara. Pariški hotel je zaštitni znak grada i datira iz 18. stoljeća. 
  4. Resort Chable, Yucatan Chable Resort nudi 38 prostranih soba i dva ekspanzivna apartmana. Hotel s pet zvjezdica, koji se proteže na preko 750 hektara poluotoka Yucatán, cijenjen je zbog konstrukcijskog dizajna, kao i njegove skupocjene kućne zbirke tequila.
  5. Hotel Burgenstock, Luzern Smješten je 850 metara iznad jezera Luzern. Dugo iščekivani Burgenstock Resort otvoren je u augustu, nakon devet godina gradnje. Iako se ovdje nalaze četiri hotela, LTI je nazvao Burgenstock Hotel “omiljenim”.
  6. Nobu Ryokan, Malibu Smješten uz Carbon Beach u Malibuu, ovo je prvi hotel marke Nobu Ryokan, u vlasništvu milijardera Larrya Ellisona, šefa Nobu Matsuhisa, glumca Roberta De Nira i filmskog producenta Meira Tepera.
  7. Hotel Eden, Rim Izgrađen krajem 19. stoljeća, luksuzni hotel ponovno je otvoren 2017. godine, nakon što je prošao veliki restauratorski projekt. Hotel Eden, koji je 2013. postao dio lanca luksuznih hotela Dorchester Collection, sada je smanjio broj soba sa 121 na 98, ali i svi ostali prostori su spektakularni i vrlo luksuzni.
  8. Kokomo Island, Fiji Odmaralište na privatnom otoku u Fidžiju nalazi se na otoku Yaukuve, južno od Viti Levua, glavnog otoka na Fidžiju, i nazvan je “svijet udaljen od svijeta”. Izgradio ga je australski vlasnik i milijarder Lang Walker.
  9. Four Seasons Surf Club, Miami Novi Four Seasons Hotel u The Surf Clubu je iznova osmišljen prikaz istorijskog razdoblja kluba Miami iz tridesetih godina prošlog stoljeća, u koji su kasnije zalazile osobe poput Elizabeth Taylor i Winstona Churchilla.
  10. Jackalope, Victoria, Australija Prvi u nizu Jackalopeovih hotela otvoren je u maju u Victoriji, u Australiji, a slijede u Melbournu, Shanghaju i Los Angelesu. Smješten je u vinogradu Willow Creek, a svih 46 soba imaju prozore od poda do stropa i privatne terase.
  11. Palacio Tangara, Sao Paulo Jedini ulaz na ovu top-listu s područja Latinske Amerike dobio je visoko cijenjeni Palácio Tangará u São Paulu, koji je smješten u središtu Burle Marx Park, pruža se na 27 hektara atlantske prašume.
  12. The Silo, Cape Town Hotel Silo u Cape Townu počiva na šest etaža Muzeja afričke suvremene umjetnosti, koji je nekoć bio betonski silos za žito. Sada je najskuplji gradski hotel u Africi, a najljepši su njegov prozori s osam stotina visokih konveksnih prozora koji gledaju na Victoria & Alfred Waterfront – najpoznatiju rivu u Capetownu.
  13. Whitby, New York Najnovija nekretnina u nizu hotela Tim i Kit Kemp otvorena je početkom 2017., a opisuje ga se kao “slavljenje suvremene umjetnosti i dizajna”. Ima 86 zasebno dizajniranih spavaćih soba i apartmana s prozorima od poda do stropa, kao i najsuvremenije opremljeno kino sa 130 mjesta i oranžeriju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije