Neukusan trend na TikToku: Medicinske sestre i doktori snimaju reakcije nakon što im umre pacijent

3
Radiosarajevo.ba
Neukusan trend na TikToku: Medicinske sestre i doktori snimaju reakcije nakon što im umre pacijent
FOTO: Društvene mreže / Morbidan trend na TikToKU

Društvene mreže glavni su izvor brojnih bizarnih stvari i neobičnih stvari.

Katkad je ono sramotno - najmodernije! Posljednji trend koji vlada na TikToku obuhvaća zdravstvene radnike i radnice koji snimaju sami sebe nakon što im umre pacijent.

Neki doktori, medicinske sestre i drugi zdravstveni radnici koriste ovu aplikaciju kako bi pokazali svoju reakciju nakon smrti pacijenta. Snimke uglavnom prikazuju vidno uznemirene osobe dok plaču, nervozno šetaju po hodniku ili utučeno šute.

Na nekim od zapisa tu je i popratni tekst u kojem je objašnjeno kakva je sudbina pogodila njihove pacijente.

Nakon što je izgubila pacijenta, jedna diplomirana medicinska sestra izjavila je kako "nikad ne postaje lakše", dok je jedan veterinar rekao: "Volim ono što radim i ne bih izabrao drugu profesiju, ali ovo polje ima jednu od najviših stopa samoubistava i svi smo svakodnevno preplavljeni".

Iako se ne može poreći da je rad u zdravstvu nevjerovatno težak i da se naročito održava na mentalno zdravlje, ovakvo što izazvalo je oštre kritike na Twitteru.

"Vrlo normalna kultura u kojoj pacijenti umiru i prva stvar koju medicinske sestre na TikToku naprave jest pronaći negdje u bolnici gdje mogu podići svoj telefon, odabrati glazbu koja odgovara raspoloženju i snimiti sebe kako 'tuguju' s korisnim opisima za gledatelja", napisao je jedan korisnik Twittera.

Između ostalog, neki su proglasili TikTok "najkancerogenijom aplikacijom ikad", ali i istakli kako "ovakvi liječnici misle da je njihov život film", prenosi Direktno.hr.

@halekristj

This is why I nurse #nurse #fyp #nursesoftiktok

♬ Surrender - Natalie Taylor

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije