Nesvakidašnji slučaj: Tužio ženinog ljubavnika pa dobio 8,8 miliona dolara

Radiosarajevo.ba
Nesvakidašnji slučaj: Tužio ženinog ljubavnika pa dobio 8,8 miliona dolara
Sudija u Sjevernoj Carolini zbog arhaičnog i malo poznatog zakona ljubavniku je naredio da muškarcu s čijom je ženom spavao mora platiti 8,8 miliona dolara odštete. 

Keith King tužio je ljubavnika svoje supruge jer mu je uništio "sretni" brak. King se oženio Danielle Swords 2010. godine i zajedno imaju dijete.

Godine 2015. King je pronašao sumnjive poruke koje su razmijenili njegova supruga i dotični Francisco Huizar III.

S vremenom, njena nevjera uništila im je brak i Danijel je unajmila stan 2017. godine. King je otišao u taj stan, misleći da živi sama, a vrata mu je otvorio Hizar. Danijel je tad snimila video svog ljubavnika kako davi muža. King ga je nakon "tučnjave" tužio za napad.

Sudu je priložio dokaze o 16-mjesečnoj aferi, a njegova advokatica Joanne Foil rekla je kako nevjera ne samo da im je uništila brak već je Kinga koštala radnika, s obzirom na to da je Danijel radila u njegovoj BMX Stunt Show.

U privatnoj tužbi iz aprila 2017. godine King je tužio Hizara, a on nije imao sreće, s obzirom na to da se "homewrecker" zakoni još provode u šest američkih država: Havaijima, Sjevernoj Carolini, Misisaipiju, Novom Meksiku, Južnoj Dakoti i Juti.

Sudija je presudio u korist prevarenog muža i odredio odštetu od 8,8 miliona dolara. Hizar će se žaliti na odluku, za koju je sudija rekao da je bila presuda iz udžbenika, barem u Sjevernoj Carolini.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije