Nesreća u sreći: Ukradenim novcem kupili srećku i dobili milion dolara na lutriji

Anadolija
Nesreća u sreći: Ukradenim novcem kupili srećku i dobili milion dolara na lutriji
/ businessinsider
Par iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) učestvovao je u krađi 175.000 dolara iz prodavnice u kojoj su radili.

Ukradenim novcem su kupili srećku u istoj prodavnici i osvojili više od milion dolara.

Joan Lechleitner (51) i njen zaručnik Terry Titus (54), oboje iz Titusvillea iz SAD-a, optuženi su, zajedno sa još dvojicom bivših uposlenika, za krađu u prodavnici Agway u Cressoni. 

Policija je saopćila kako su optuženi iz iste prodavnice krali novac od maja 2011. do marta 2016. godine. Dio ukradenog novca su pritom koristili kako bi kupili srećke kojima su osvojili više od milion dolara. 

Četvorka je, kako navodi policija, podijelila nagradu od 1.047.618 dolara i nagradu od 261.904 koju je osvojila Lechleitner. 

Lechleitner je za američke medije kazala da je Titus kupio srećku, dodajući da su ukradenim novcem kupili kamionet i planirali da otputuju na medeni mjesec u Meksiko i naprave bazen u dvorištu. 

Policija je navela kako se na sigurnosnim kamerama vidi kako osumnjičeni kradu novac i njime kupuju srećke.  Vlasnik prodavnice Ronald Yordy je istakao kako je zbog krađe morao pozajmiti novac da bi mogao poslovati. Prvo suđenje u ovom slučaju će biti održano 5. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije