Neobično prijateljstvo psa i leptira postalo viralno: Prate ih milioni

Radiosarajevo.ba
Neobično prijateljstvo psa i leptira postalo viralno: Prate ih milioni
Foto: Instagram / Psi i leptiri itekako mogu biti dobri prijatelji

Psi i leptiri itekako mogu biti dobri prijatelji, što dokazuje i ovo štene. Naime na njegovom Instagram profilu možete pronaći divne fotografije u kojima on pozira zajedno s leptirima na njušci. 

Ovo ljupko štene po imenu Milo je dvogodišnji nježni div. Pitate se zašto nježan? Pa, razlog tome su leptiri. Naime, vjerovali ili ne, njegovi najbolji prijatelji su upravo leptiri koji žive u njegovom vrtu.

Nedavno je Milova vlasnica objavila njegovu fotografiju s cvjetnim vjenčićem i mnoštvo leptira na njemu u grupi na Twitteru pod nazivom 'Ocijenimo pse', te dobila gomilu podrške i pozivnih poruka.

Trenutno te objava ima oko 2,2 miliona pregleda, 50 hiljada dijeljenja i 230.000 lajkova. Ljudi vole njihovo jedinstveno prijateljstvo i to što Milo uopće ne želi nauditi leptirima.

Vlasnica Jennifer Bennett tvrdi:

"Imala sam psa prije Mila po imenu Boden koji je preminuo, a Milo je njegov nećak. Milo je vrlo samouvjeren, voli prirodu, planinarenje i kuhanje. Mi također uzgajamo monarhe, vrstu leptira, tako da su oni uvijek u vrtu, a Milo je navikao na njihovu prisutnost, što se itekako vidi iz fotografija', piše Bored Panda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije