Neće završiti u kobasicama: Uhvaćen bik koji je filmskim bijegom stekao popularnost

0
Radiosarajevo.ba
Neće završiti u kobasicama: Uhvaćen bik koji je filmskim bijegom stekao popularnost
Foto: Informativni centar Virovitica / pobjegao prije dvije sedmice

Bik Joza, koji je prije 14 dana pobjegao iz klaonice u Slatini, sinoć je uhvaćen, a  umjesto u klaonicu, smješten je na jednu farmu. 

Bik Joza je prije 14 dana trebao krenuti prema klaonici, no mlada životinja od 380 kilograma je ipak odlučila uzeti sudbinu u svoje ruke. Pobjegao je iz tvornice Mesoprerada u Slatini, protrčao kroz sam centar grada i pobjegao u obližnju šumu. 

Jozu su tražili pune dvije sedmice, a kako nije povrijedio nikoga, postao je omiljena maskota grada. Građani su mu dali ime, a iz klaonice su rekli da neće pod nož ako ga uhvate. I uhvatili su ga, u utorak navečer, nakon čega je smješten na jednu farmu, potvrdio je za 24sata.hr direktor slatinske Mesoprerade, Slavko Mađarić.

Joza je tako svojim filmskim bijegom stekao veliku medijsku popularnost koja mu je osigurala pomilovanje i život na nekoj farmi bez bojazni da će ga zadesiti ista sudbina koja je namijenjena toj životinjskoj vrsti. Iz Mesoprerade su najavili da će više informacija o tome gdje će Jozo provesti život kao bik, a ne kao kobasica, reći u srijedu.

U velikoj akciji njegovog hvatanja učestvovali su službenici grada, lovci, policija, a pomogli su i dronovi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije