'Ne želimo Smak svijeta u Sarajevu!'

Radiosarajevo.ba
'Ne želimo Smak svijeta u Sarajevu!'

Montaža: S. C., Radiosarajevo.ba

Bliži se 21. decembar 2012., dan za koji su drevne Maje predvidjele kraj planete Zemlje, odnosno Smak svijeta i sigurno nema osobe na Zemlji koja nije upoznata sa pozadinom priče o ovom 'zloglasnom' datumu.

Nakon što smo se prije nekoliko dana od srca nasmijali 'stručnoj analizi' jednog Sarajlije kojega su na ulici upitali šta misli o Smaku svijeta, stiže nam još jedna interesantna priča.

Naime, nekoliko je Sarajlija na Facebooku osnovalo event 'Protesti protiv Smaka svijeta', koji je planiran za 19. decembar 2012. godine ispred BBI centra u Sarajevu.

Nema logike!

''Ne želimo Smak svijeta u BiH, a pogotovo ne u Sarajevu... šta će to nama, ionako imamo previše problema. NEMA LOGIKE'', kažu organizatori protesta za koji kažu da će biti najavljen i policiji.

Ideja za osnivanje događaja, kazao nam je jedan od organizatora protesta, Riad Preljević, javila se u razgovoru s prijateljima, kada su komentarisali trenutna dešavanja u svijetu kada je u pitanju ova tema, te pripreme Amerike i ostalih zemalja svijeta za Smak svijeta.

''Očekujem svoje prijatelje, a svi koji dijele naše mišljenje, dobrodošli su na proteste. Da me ne shvatite pogrešno, očekujemo samo dobro druženje i zezanje na temu te neke histerije oko Smaka svijeta'', kazao je za Radiosarajevo.ba Riad Preljević.

Vezano:

Stručna analiza Smaka svijeta

Šta Sarajlije misle o Smaku svijeta

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije