Nevjerovatnim vratolomijama skupili 600 miliona pregleda

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatnim vratolomijama skupili 600 miliona pregleda
Foto: Wikipedia / Grupa Storror

Skakanje između visokih zgrada, sa litica i prelazak preko krovova uobičajeno je za parkour grupu Storror. Grupa britanskih stručnjaka za parkour prikupila je više od 600 miliona pregleda na YouTubeu, a radili su i na holivudskom filmu, piše CNN

Grupa, koja obilježava 10 godina postojanja snimala je širom svijeta, od Seula do Madrida, a pandemija koronavirusa donijela je promjene i u njihov rad.Iako su trebali biti na snimanju u Nepalu, članovi su u svojim kućama i traže načine za stvaranje sadržaja. Živeći odvojeno, članovi Storrora sami snimaju videozapise, a zatim zajedno uređuju snimke.

"Ozbiljno shvaćamo mjere socijalne distance i karantin, izjavio je za CNN Sport Drew Taylor, član Storrora.

Grupu, osim njega čine Toby Segar, Sacha Powell, Joshua Burnett Blake, Callum Powell i osnivači - Max i Benj Cave. 

Prošle godine grupa je radila na setu holivudskog filma nakon što ih je nagrađivani holivudski redatelj Michael Bay pozvao da pomognu u snimanju filma "6 Underground"' s Ryanom Reynoldsom i Daveom Francom.

Tokom snimanja, grupa je izvela i vratolomije na poznatim lokacijama, poput katedrale u Firenci, a obučavali su i ostale glumce osnovama parkura.

"Rad na hollywoodskom filmskom setu bio je potvrda da se krećemo u pravom smjeru", rekao je Segar, jedan od članova Storrora, za CNN Sport.

Članovi grupe priznaju da je riječ o opasnom sportu, da tijela izlažu opasnosti, što ima posljedice.

Segar, koji je pobjednik „Ninja Warrior UK“ iz 2015. godine, tako se prisjetio da je izbio četiri prednja zuba i slomio butnu kost, dok je Taylor slomio gležanj.

"Ako vam se jednom u 14 godina polomi gležanj, riskirat ću zbog toga, jer isto tako ljudi slome gležanje kada vikendom izađu u grad i napiju se", njegovo je objašnjenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije