Naučnici zbunjeni: 13 krava skočilo s litice

Radiosarajevo.ba
Naučnici zbunjeni: 13 krava skočilo s litice
Krajem maja, kanton u Švicarskoj Valais je iznenadila vrlo neobična vijest - trinaest krava skočilo je s 50 metara visoke litice.

Dvanaest krava je poginulo, a trinaesta, koja je pala na tijela svojih saputnica, preživjela je. Ona se nalazi na klinici za životinje u Bernu. One su oborile nekoliko ograda oko pašnjaka i upale u ambis u blizini Levrona, piše švicarski Lenouvelliste.

Iako su pripadale različitim vlasnicima, bile su skupa na ispaši na pašnjaku lokalnog farmera. Norbert Terrettaz, predsjednik osiguravajuće kuće za poljoprivrednike u regiji, kaže da je ovakvo ponašanje krava vrlo neobično.

Ostale životinje koje su bile tu na ispaši (četiri jaka) nisu bile uznemirene, te ostaje pitanje kako je došlo do ove bizarne nesreće.

Sličan skok krava u Švicarskoj dogodio se 2009. u selu Lauterbrunnen. U razmaku od samo tri dana, 28 krava i bikova misteriozno je skončalo u nekoliko stotina metara visokoj provaliji. Tada se vjerovalo da su se životinje uplašile grmljavine, piše Daily Mail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije