Naručio vino od 580 maraka, a uslužen s onim od deset hiljada maraka

Radiosarajevo.ba
Naručio vino od 580 maraka, a uslužen s onim od deset hiljada maraka
Foto: Pixabay / Ilustracija

Posjetioc restorana Hawksmoor u Manchesteru je naručo vino vrijedno 260 funti ili više od 582 marke, ali mu je greškom servirano vino čija je cijena četiri i po hiljade funti ili više od deset hiljada maraka, piše BBC.

Sretni gost je imao priliku da uživa u vinu Chateau le Pin Pomerol iz 2001. godine, a naručio je Chateau Pichon Longueville Contesse de Lalande također iz 2001. koje košta više od 582 marke.

O neobičnoj grešci su se očitovali iz restorana na svojem Twitter profilu poručivši:

"Gost je greškom dobio flašu vina Chateau le Pin Pomerol iz 2001. godine čija je cijena na našem meniju 4.500 funti. Nadamo se da je uživao! Našem radniku ovom prilikom preporučujemo da podigne glavu gore i ne brine zbog toga. Greške se dešavaju. Volimo te."

Uslijedile su brojne reakcije korisnika Twittera na komentar restorana Hawksmoor. Očekivano, neki od njih su bili šaljivi.

Osnivač restorana Will Becket je objasnio da je greška nastala onda kada je uposlenik iz drugog odjela zamoljen da donese flašu vina.

Beckett smatra da su njegovi radnici sjajni, bez obzira na učinjenu grešku. Istakao je da ih zbog ovog ne vrijedi kritikovati.

Na Twitteru je Hawksmoor objavio fotografiju obje flaše vina.

BBC je naveo da je u recenziji objavljenoj na web stranici Vivino ovo skupocjeno vino opisano kao legendarnim i mitskim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije