Napravljen novi kraj Game of Thrones, fanovi oduševljeni: Ovakav kraj zaslužujemo

Radiosarajevo.ba
Napravljen novi kraj Game of Thrones, fanovi oduševljeni: Ovakav kraj zaslužujemo
PrtScr / Game of Thrones

Iako je posljednja epizoda Igre prijestolja emitirana prije mjesec dana, brojni se fanovi i dalje ne mogu pomiriti s načinom na koji je završila serija koju su pratili osam godina, prenosi Index.hr.

Rasprave o tome kako je trebala završiti na internetu ne jenjavaju, a jedan je Youtuber odlučio uzeti stvar u svoje ruke i napraviti svoju verziju završetka, a većina fanova se slaže da je njegov kralj bolji od originalnoga.

„Scenarist sam i imam šest godina iskustva u pisanju za film i televiziju. Mislim da je kraj Igre prijestolja napravljen nezgrapno i da su ga požurili. Ova serija zaslužuje bolji kraj“, objasnio je Daniel Whidden.

Njegovu je verziju do sad pregledalo više od četiri miliona ljudi, a sudeći prema komentarima, mnogima od njih se svidjela više nego originalna.

Na samom početku naglasio je da će poštovati broj epizoda kako bi imao ista ograničenja kao i scenaristi Weiss i Benioff.

Jednom od najvećih grešaka u seriji, navodi, smatra preranu smrt Noćnog kralja, a također je zamjerio što je razvoj nekih likova u zadnjoj sezoni potpuno zanemaren.

Promjene bi, kaže, uveo tek od treće epizode, a i u njoj bi promijenio samo kraj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije