Napokon ozbiljna reklamna kampanja PETA-e

Radiosarajevo.ba
Napokon ozbiljna reklamna kampanja PETA-e

Nakon niza kontroverznih, za mnoge uvredljivih i često kritikovanih reklama, vodeća svjetska organizacija za zaštitu životinja i promociju veganstva, PETA, proizvela je i jednu ozbiljnu reklamu u kojoj je poruka dobila svoje zasluženo mjesto.

U reklami glavnu ulogu ima holivudski glumac Joaquin Phoenix, koji je sjajno odigrao utopljenika kako bi dočarao kroz kakvu muku prolaze ribe na suhom, te podsjetio kako je ova bolna, dugotrajna i mučna smrt svakodnevica ribarske industrije.

 

Svojim prethodnim reklamama PETA je svaki put uspijevala uzdrmati publiku, ali i naljutiti seksizmom, krvlju i različitim gadostima i uvredama. Nova reklama napokon predstavlja jednu novu, sazrelu PETA-u, sa jasnim stavom i porukom.

Nova PETA kampanja: Vegani i seksualno nasilje

Istina, emitovanje reklame je zabranjeno na televiziji ABC, nakon što je organizacija predložila da se reklama emituje za vrijeme prenosa dodjele Oscara, na kojoj je jedan od nominovanih glumaca bio i sam Phoenix. Televizijski čelnici su zaključili da reklama nije primjerena, makar ne za taj termin.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije