Naoružani pljačkaši upali u kuću djeda i bake: Reakcija 11-godišnjeg dječaka sve je oduševila

0
Radiosarajevo.ba
Naoružani pljačkaši upali u kuću djeda i bake: Reakcija 11-godišnjeg dječaka sve je oduševila
Foto: Printscreen / Twitter / Kućna kamera snimila trenutak pljačke

Nasilna banda u srijedu, 20. septembra, usred bijela dana upala je u kuću u Walsallu, prijeteći dječaku i njegovoj baki i djedu, u dobi od 70 godina, dok je 11-godišnjak molio muškarce: "Molim vas, nemojte pucati u mog djeda".

Dječak stao u obranu djeda

Policija West Midlandsa potvrdila je da policajci istražuju "tešku pljačku" naoružane skupine koja se dogodila malo nakon 12.30 sati u kući na Athlone Roadu, Park Hall.

Dječakov ujak (36), koji je rekao da su ga također držali na nišanu kad je kasnije stigao u kuću, rekao je za The Independent o molbi svog nećaka prema pljačkašima.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

"Prvo su prijetili mom tati govoreći: "Upucat ćemo tvog unuka". Onda im je moj otac rekao: 'Nemoj!' Pa su rekli: 'Onda ćemo te upucati'. A dječak je rekao: 'Molim te, nemoj ubiti mog djeda'". 

Jedan od pljačkaša pretvarao se da je dostavljač

Pljačkaši su nasilno ušli u kuću nakon što se jedan pretvarao da je dostavljač, rekao je 36-godišnjak, a cijelu pljačku je snimila nadzorna kamera u porodičnom domu.

"Pet ili šest momaka je ušlo u kuću i počelo terorizirati moje roditelje, a imali su pištolj uperen u glavu mog nećaka", rekao je dječakov ujak. "Rekli su da žele sav novac, zlato, nakit u kući ili će mom nećaku prosuti mozak. Rekli su mojim roditeljima da će djetetu ispaliti metak u glavu". 

Pokušali ukrasti i automobile

Pljačkaši su zatim pobjegli s nakitom, gotovinom i dva kompleta ključeva automobila - iako nisu uspjeli pokrenuti vozila jer je za oba bila potrebna lozinka. "Tada su se uspaničili i pobjegli u svim smjerovima pješice", rekao je dječakov ujak.

Trenutak u bijegu bande također je snimljen videonadzorom u porodičnom domu. Policija je rekla da je upoznata sa snimkom koja je kružila društvenim mrežama i na kojoj se vidi kako više muškaraca pokušavaju ukrasti Range Rover s prilaza.

Dodao je da je ogromna podrška koju je porodica dobila od lokalne zajednice bila izvor snage i utjehe. "To je užasan zločin koji je pogodio mnogo ljudi. Dobivamo puno podrške, što uveliko olakšava rješavanje problema. Snalazimo se", naveo je dječakov ujak, javlja Direktno.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije