Nakon što se rugao školskim kolegama: Mama razmaženog sina naučila lekciju

Radiosarajevo.ba
Nakon što se rugao školskim kolegama: Mama razmaženog sina naučila lekciju
Problem s kojim se mnogi roditelji suočavaju u nekom trnutku jest šta napraviti i kako reagirati, ako je njihovo dijete povlašteno i misli da je bolje od drugih.

Kad je jedna mama čula da njezin sin tinejdžer ima zajedljive i podrugljive komentare o kolegama iz škole koji nemaju dovoljno novaca za skupu markiranu odjeću, imala je odličnu ideju.

Cierra Forney iz Auburna u SAD-u, rekla je 13-godišnjem sinu da uzme novčanicu od 20 dolara i odvela ga u prodavaonicu jeftine i rabljene odjeće goodwill i rekla mu da odabere odjeću koju će morati nositi u školu sedam dana.

"Nije sretan i pustio je par suza, ali čvrsto vjerujem da će se smijati za 15 godina, kad se toga sjeti"; napisala je na Facebooku.

"Želim naučiti svoju djecu da novac nije sve i ako imaju potrebu degradirati druge ljude zbog mjesta gdje kupuju, onda će i oni tamo kupovati."

Mamin komentar postao je viralni hit, podijeljen je više od 250.000 puta i ima hiljade komentara.

Puno je ljudi hvali kao dobru mamu koja djecu želi naučiti šta je u životu stvarno važno - ne novci, ne izgled, ne marke - već kakav si čovjek.

Bravo mama!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije