Nakon što je Pentagon potvrdio autentičnost: Progovorio pilot koji je snimio NLO

Radiosarajevo.ba
Nakon što je Pentagon potvrdio autentičnost: Progovorio pilot koji je snimio NLO
Instagram / Chad Underwood

Američka ratna mornarica potvrdila je autentičnost tri videosnimka koja prikazuju susrete aviona američke mornarice i NLO-a.

Časnik američke mornarice o čudnim podvodnim objektima: Šta su to vidjeli piloti

Tri videoisječka na kojima se vide vojni avioni koji su u interakciji s NLO-ima – tajanstvenim objektima koji izvode manevre nemoguće za postojeću avio tehnologiju – nikada nisu trebali biti pušteni u javnost,  a mornarica priznaje da prikazuju "neobjašnjive zračne pojave".

Nakon 15 godina šutnje, o susretu s NLO-om progovorio je i pilot aviona koji se s NLO-om susreo iznad Pacifika.

“Nije se ponašao u skladu sa zakonima fizike. Letio je od 15 kilometara do 100 metara za nekoliko sekundi”, opisao je Chad Underwood za NY Magazine.

Pentagon je potvrdio kako je snimka iz novembra 2004. autentična, a nakon što je puštena u javnost, mornarica je priznala i kako su isključili mogućnost da je posrijedi tek metereološka pojava, ptica ili drugi ljudski avion.

"Ponašao se na način koji nije fizikalno moguć. Zato mi je zapeo za oko. Avioni, bilo s posadom ili bez, moraju slijediti zakone fizike. Moraju imati neki izvor uzgona i nekakav pogon. Tik-Tak nije djelovao kao da ima išta od toga", prepričava pilot.

Letjelica je nazvana Tik-Tak zbog ovalnog oblika i bijele boje.

Pilot David Fravor koji je uzletio nosača zrakoplova USS NImitz prvi je uočio objekt. Čini se da ga je vidio kako uranja i izranja iz vode i potom naglo odletio.

“Fravor mi je rekao budi oprezan, nešto je tamo. Uzletjeli smo i nismo tražili ništa određeno. Ali je Princeton imao nešto što su htjeli da, u nedostatku bolje riječi, ulovimo. Odjednom, pojavio mi se na radaru”, prisjeća se. “Nisam ga vidio golim okom jer sam bio koncentriran da ga snimim, kako bi ga obavještajna mogla dalje analizirati”, pojašnjava.

No osim samog susreta, neuobičajeno mu je bilo i postupanje mornarice nakon što se vratio na nosač. Nije podnio uobičajeni detaljni izvještaj, nego je morao odgovarati na pitana preko telefona.

“Nekih 20 minuta kasnije, razgovarao sam s nekime za koga pretpostavljam da je iz zapovjedništva. Samo su mi dali slušalicu i rekli, daj samo odgovori na pitanja“.

Dodao je kako uopće ne želi nagađati što je to vidio, a da do sada nije davao intervjue jer ne želi da ga se povezuje s “luđacima koji govore o malima zelenim”.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije