Nakon jezivog videa iz Njemačke: Policija i inspekcija pretresa laboratorij strave

Radiosarajevo.ba
Nakon jezivog videa iz Njemačke: Policija i inspekcija pretresa laboratorij strave
Foto: CEN / Horor u laboratoriji

Nakon što su dvije organizacije za zaštitu životinja objavile jezive fotografije i video o životinjama koje prolaze nezamislivo mučenje u njemačkoj LPT laboratoriji, policija i inspekcija harburške oblasti upale su i pretresle ove prostorije.

Tamo su, javljaju mediji, potvrdili navode koje su iznijele organizacije Soko Tierschutz i Cruelty Free International. LPT-u sada prijeti zatvaranje.

Jezivi video iz njemačke laboratorije uznemirio svijet: "Ovo je horor"

Njemački inspektori su rekli da su životinje smještene u premalim kavezima, a podignute su i prekršajne prijave nadležnom Tužilaštvu. Ministrica poljoprivrede Barbara Otte-Kinast poručila je:

"Ako ovo što su organizacije objavile bude tačno, laboratorija mora biti kažnjena, a posljedice moraju biti brze i efikasne. Također se radi na preispitivanju njihove licence za testiranje nad životinjama."

Ukoliko im oduzmu licencu, LPT će odmah morati zatvoriti prostorije.

Također, njemački mediji postavljaju pitanje kako veterinarska inspekcija ranije ništa nije uočila!?

Snimak, podsjetimo, prikazuje mačke koje se bizarno kreću u krugovima u malim kavezima, malene majmune kako vrište u bolovima dok ih agresivno vežu, te psa koji u bolovima leži u sopstvenoj krvi

Video možete pogledati na ovom LINKU, ali vas upozoravamo da je izrazito uznemirujući.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije