Nakon 164 ljubavna sastanka, pronašla srodnu dušu: "Spoj sam tretirala kao posao..."

0
Radiosarajevo.ba
Nakon 164 ljubavna sastanka, pronašla srodnu dušu: "Spoj sam tretirala kao posao..."
Foto: Pexels / Spoj sa dečkom

Izlazak u svijet ljubavi može biti izazovan poduhvat, no jedna hrabra žena podijelila je svoje iskustvo s nadom da će njena priča pomoći drugim samcima.

Nakon 164 spojeva, susrela je muškarca za kojim se na kraju i udala, a sada želi dijeliti svoje naučene lekcije s drugima.

U svojoj objavi, žena otkriva da je svoje 20-te godine provela u dugim vezama prije nego što se odlučila na ozbiljan pristup izlascima. Kroz dvogodišnje putovanje koje je obuhvatalo ljubav, strast, razočaranje i nade, na spoju broj 164 konačno je pronašla svoju srodnu dušu.

Mladi virtuozi pozivaju na koncert u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

Mladi virtuozi pozivaju na koncert u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

"Trudila sam se 150 posto i tretirala to kao posao. Bio je to dvogodišnji vrtlog ljubavi, požude, razočaranja, nade, frustracije, nesigurnosti, samopouzdanja i opće iscrpljenosti. Konačno, spoj broj 164 na kraju je postao moj muž. Bilježila sam i sve datume izlazaka", ispričala je. Njezina objava izazvala je razne komentare i pitanja, mnogima je dala savjet.

Osim toga, savjetuje kratki prvi spoj, poput pića ili šetnje, a ne večere, ona može biti predugačka ako se ispostavi da nemate ništa zajedničko. "Večere su prevelika obaveza", naglasila je. Što se tiče stvari o kojima će se razgovarati na spoju, predložila je kombinaciju zabavnih tema i dubljih razgovora.

"I na kraju, ali ne manje važno, dajte do znanja gdje ste sa svime, što mislite o spoju, dajte kompliment. Ako vam je dobro, recite da ste uzbuđeni radi upoznavanja, možda napravite planove za sljedeći spoj. Predložite neki datum, neki vremenski okvir. Uvijek možete izaći na drugi, dulji spoj, jer ako kliknete, uštedjeli ste vrijeme na čekanje", kaže ona. 

Brojni celebrityji upali u zamku: Udvarali se Instagram modelu koji nije stvaran

Brojni celebrityji upali u zamku: Udvarali se Instagram modelu koji nije stvaran

Njeno iskustvo izazvalo je brojne komentare i pitanja, a ona nesebično dijeli svoje savjete.

"Neka vas ne obeshrabre neuspjesi. Pronađite ravnotežu između truda i opuštanja", savjetuje ona.

"Na prvom spoju postavljajte pitanja i pokažite stvarno interesovanje. I, najvažnije od svega, budite iskreni prema sebi i drugima."

Njezine riječi naišle su na pozitivan odjek, a njeni savjeti o brzim prvih sastancima, otkrivanju zajedničkih interesa, i suptilnom planiranju drugog spoja djeluju kao dragocjeni vodiči za one u svijetu izlazaka, piše Mirror.

Ova hrabra žena podsjeća druge da ljubav može zahtijevati vrijeme i trud, ali na kraju može rezultirati pravim partnerstvom. Njen primjer otkriva da ponekad moramo proći kroz razne izazove kako bismo pronašli pravu osobu i pravu vezu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije