Najzanimljivije izjave olimpijaca u Londonu

Radiosarajevo.ba
Najzanimljivije izjave olimpijaca u Londonu

Olimpijske igre u Londonu kao i svako drugo veliko takmičenje, pratile su i prate brojne zanimljivosti. Svakodnevno se mogu pročitati zanimljivi komentari ili pogledati interesantni foto i vidio zapisi. Donosimo vam pregled najzanimljivijih izjava sportista koje će se pamititi i nakon spuštanja zavjese na najveću sportsku manifenstaciju u 2012. godini. 

Nezaboravne i zanimljive izjave sportaša poput američkog boksera Warrena, kineske plivačice Ye Shiwen i prvog osvajača medalje sa Guatemale Ericka Barronda su obilježile Olimpijske igre u Londonu, prenosi portal slobodnaevropa.org.

Američki bokser Roushee Warren nakon neočekivanog poraza nevješto je tražio opravdanja pred razočaranim navijačima.

''Kaciga mi je stalno padala na oči. Onda su mi leće ispale iz očiju u prvoj rundi pa sam morao čekati da se moj protivnik malo približi da bih ga mogao udariti'', kazao je Warren uz podsmijeh novinara koji su ga dočekali prilikom izlaska s borilišta.

 Oscar Pistorius junak je Olimpijskih igara u Londonu (FOTO: london2012.com)

Junak londonskih Olimpijskih igara svakako je južnoafrički atletičar Oscar Pistorius koji trči na proteskim nogama. Zanimljivu izjavu dao je nakon plasmana u polufinale utrke na 400 metara.

''Moja majka nam je ujutro govorila ''Carle, obuj cipele, a ti Oscare stavi svoje protetske noge'', tako da sam odrastao ne misleći na invalidnost, samo sam mislio da imam drugačije cipele'', rekao je sjajni Južnoafrikanac

''Mnogi sada žele početi veslati jer sam ja došao na Olimpijadu. Početi ćemo kad se vratim. Samo moramo sačekati da stignu čamci'',  riječi su Hamadou Djibo Issaka, veslača iz Nigerije koji je trenirao samo tri mjeseca, ali nikad u svojoj kopnenoj i uglavnom pustinjskoj domovini.

''Kad me beba udari, udahnuti ću i izdahnuti i pokušati ću da se smirim i da razgovaram sa bebom: ''Lijepo se ponašaj i pomozi mami da gađa" – kazala je Nur Suryani Mohamed Taibi iz Malezije dodavši da je beba udarila tri do četiri puta tijekom kvalifikacija u disciplini gađanja zračnom puškom na deset metara.

''Nadam se da će ova medalja inspirirati djecu u mojoj domovini da ostave oružje i noževe i da umjesto toga obuku trenerke. Kad bi se to desilo, bio bih najsretniji čovjek na svijetu'', rkao je Erick Barrondo, prvi sportaš sa Gutemale koji je osvojio olimpijsku medalju u muškoj disciplini brzog hodanja na dvadeset kilometara

 Erick Barrondo osvojio je srebrenu medalju za svoju zemlju (FOTO: london2012.com)

Švicarski biciklist Fabian Cancellara pao je tokom utrke a poslije se požalio novinarima.

''Medalja je tu, samo je moramo uzeti. Imao sam super osjećaj, osjetio sam nešto veliko, ali sad osjećam nešto još veće- ogromnu bol'' – kazao je ozlijeđeni švicarski biciklist Fabian Cancellara.

Do kraja Igara ostala su još četiri takmičarska dana a nema sumnje da će sportisti ponuditi još poneku zanimljivu izjavu kojima će, osim takmičarskih rezultata, obilježiti svoje londonsko olimpijsko iskustvo. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije