Najvažniji dani u septembru: Evo kakva uzbuđenja nam donose zvijezde za ove datume

0
Radiosarajevo.ba
Najvažniji dani u septembru: Evo kakva uzbuđenja nam donose zvijezde za ove datume
Foto: Pexels / Horoskop za septembar

U septembru 2024. godine, imamo priliku otvoriti životna poglavlja, a posebno je povoljno, kako tvrde astrolozi, što će se mladi Mjesec u Djevici pojaviti na samom početku mjeseca. 

Već prvi dani septembra bit će vrlo uzbudljivi.

Najvažniji dani u septembru su, kako piše story.hr:

Navijači Crvene Zvezde sramnim povicima vrijeđali Feđu Dudića: Ubrzo je stigao odgovor Kragujevčana

Navijači Crvene Zvezde sramnim povicima vrijeđali Feđu Dudića: Ubrzo je stigao odgovor Kragujevčana

1. septembar – retrogradni Uran i izlazak Plutona iz polja Vodenjaka

Retrogradni Uran traži od svih znakova zodijaka da vjeruju svojim instinktima o tome što trebaju promijeniti u svom životu. Radikalne, ali spontane promjene događaju se i na bolje i na gore, pa se oslonite na unutarnji glas koji vam govori kakvu odluku donijeti kada stvari ovise o vama.
Kako Pluton iz Vodenjaka prelazi u Jarca, neke zastarjele strukture mogle bi izgubiti na snazi, a globalno bi mogli započeti procesi koji zahtijevaju nova i kreativna rješenja.

Veliki vikend horoskop donosi iznenađenja: Ljubavne romanse, novac, ali i mogući problemi

Veliki vikend horoskop donosi iznenađenja: Ljubavne romanse, novac, ali i mogući problemi

2. septembar - mladi mjesec u Djevici
Svaki novi mjesec prilika je za novi početak i otvaranje novog poglavlja u životu, a u septembru je zbog položaja u Djevici vaš osjećaj sigurnosti povezan s redom i jasnoćom čak i kada su emocije u pitanju. Možda ćete morati organizirati sve što je haotično, a važno je pokušati biti tolerantniji i prihvatiti da ne može sve u životu biti savršeno. Ponekad trebate pustiti da stvari idu svojim tokom umjesto da sve konce držite u svojim rukama.

4. septembar – Mars u Raku

Kad Mars 4. rujna uđe u znak Raka, ondje će ostati do 4. studenog, a to će razdoblje obilježiti intenzivna želja za zaštitom i očuvanjem. Sigurnost u ovom razdoblju postaje vrlo važna tema, kako fizička sigurnost naše porodice i doma, tako i emocionalna stabilnost u spoznaji gdje smo i što očekujemo od života.

9. septembar – Merkurov povratak u Djevicu

Kada se planet komunikacije vrati u polje Djevice, vratit će i neke stare priče iz prve polovice retrogradnosti. Ovo je prilika da primijenimo naučene lekcije, a jako je važno da obratite pozornost na detalje. Možda ćete biti samokritični, ali bit ćete vrlo konstruktivni.

Finansijski horoskop za vikend: Ove znakove čeka veliki novac

Finansijski horoskop za vikend: Ove znakove čeka veliki novac

18. rujna – pun Mjesec u Ribama i pomrčina Mjeseca

U astrologiji, pun Mjesec u Ribama i Sunce u Djevici naglašava ravnotežu između haosa i reda u našim životima. To je posebno osjetljiv astrološki događaj i možemo biti preplavljeni osjećajima ili energijama koje nas okružuju, čak i ako im nismo potpuno otvoreni. Ovo je razdoblje za sanjarenje, kreativnost, suosjećanje i smirenost, a možete očekivati ​​da ćete biti vrlo empatični i imati povećanu svijest o humanosti i zajedništvu na Zemlji. Kad je riječ o pomrčini, ona će od nas sada zahtijevati odustajanje od rutine i pretjerano strukturiranih rasporeda, ali i zaoštravanje načina razmišljanja koji luta kaotično, bez ikakvog reda.

22. septembar - Sezona Vaga

Sunce predstavlja naš ego, životnu snagu, vitalnost, ponos i zdravlje, a sve će to biti vrlo istaknuto tijekom vladavine Vage. Ona donosi harmoniju i ravnotežu, energiju koja je diplomatska, ljubazna i očajnički želi izbjeći sukob, tako da možete očekivati ​​mirno razdoblje i lako rješenje problema.

23. septembar – Venera u Škorpionu

Miroljubivu vladavinu Vage kod nekih pripadnika Zodijaka može poljuljati položaj Venere u Škorpionu, koji daje strastven, intenzivan i mračan teritorij. Ako vam neko da povoda da budete zlobni i osvetoljubivi, teško ćete se moći suzdržati, što se posebno odnosi na Škorpione. Međutim, ne bojte se: Venera u Škorpionu također može biti uzbudljivo iskustvo jer nam pomaže osloboditi se ljubomore i emocionalne manipulacije. Ljubav će biti vrlo intenzivna: sve ili ništa! Očekujte obilje magnetske privlačnosti i drame.

30. rujna – Konjunkcija Sunca s Merkurom

S ovim aspektom dolazi puno mentalne energije, što znači da ćemo biti u poziciji razmišljati o tome što želimo. Merkur unosi definiciju i logiku u sve s čime dođe u dodir, a kada se uskladi sa Suncem to znači da će sve funkcionirati još bolje i točnije. Um će dobiti priliku koncentrirati se na analizu, a komunikacijske vještine bit će izraženije. Također možete očekivati ​​da ćete biti vrlo ponosni na svoje ideje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije