Najslađe životinje u 2012. godini

Radiosarajevo.ba
Najslađe životinje u 2012. godini

Snimci slatkih životinja uvijek su bili popularni na internetu. Svi svjetski mediji svakodnevno prenose smiješne ili slatke fotografije i video snimke životinja koje bi otopile i najtvrđa srca. Donosimo vam pregled 10 najslađih životinja 2012. godine u izboru Blica.rs.

Bu, mladunče bodljikavog mravojeda

Mladunče bodljikavog mravojeda staro samo 30 dana dovedeno je u zoološki vrt Taronga nakon što su ga pronašli bespomoćnog na stazi blizu Sidneya.

Stručnjaci sumnjaju da je životinjica, koja je dobila ime Bu, ispala iz majčine torbe. Jedinke ove vrste inače ne napuštaju gnijezda prije 45. dana starosti.


Mladunče nilskog konja iz Beograda

Ženka nilskog konja Juca obradovala je zaposlene, ali i ljubitelje životinja u Beogradu donijevši na svijet mladunče ove ugrožene vrste. Prizor ovog "bepca" rijetko koga ostavlja ravnodušnim, a novi stanar vrta je težak čak 40 kilograma.


Princ Harry, patuljasti nilski konj iz Južne Afrike

Da u malim nilskim konjima ima nečeg posebno neodoljivog pokazuje i primjer Princa Harryja, preslatkog patuljastog nilskog konja iz zoo vrta Cango u Južnoafričkoj Republici.



Na foto-sessionu za južnoafričke medije, ovaj pripadnik ugrožene životinjske vrste (patuljastih nilskih konja ima ukupno 3.000 na slobodi) poljubio je jednu od zaposlenih u zoo vrtu.



Pače juri čovjeka

Pačići svakako spadaju među najumiljatija bića na planeti, ali kada se naljute, treba se čuvati. Jedan korisnik YouTubea postavio je snimak ovog "opasnog" pačeta koje ga je jurilo kao u holivudskom filmu.



Kofi, "najcool" pas na svijetu

Obučen u farmerke i "starke", sa naočalama za sunce na glavi, pas Kofi svakako je bio najveća zvijezda Biciklističke nedjelje u Mexico Cityju. Hiljade pješaka, trkača, biciklista, skejtera i vlasnika kućnih ljubimaca "osvojili" su ulice Mexixa tog dana, ali samo je Kofi stigao do gotovo svih medija svijeta.



Prerijski pas koji uživa u četkanju




Mrki medo koji se probudio iz hibernacije...



... I koji nije baš 100 posto spreman za nove radne pobjede.



Mini prase Hamlet: Sići ili ne sići niz stepenice?




Lane prvim koracima postalo zvijezda interneta




Panda, najslađe novorođenče zoo vrta u San Diegu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije