Najbolji dan u godini: Evo zašto 8. august posebno donosi sreću

0
Radiosarajevo.ba
Najbolji dan u godini: Evo zašto 8. august posebno donosi sreću
Foto: Pixabay / Ilustracija / Sreća

Danas je 8. august, a po mnogim vjerovanjima ovaj dan se smatra najsretnijim danom u godini. Njegova tajna krije se u dvije osmice, što prema tvrdnjama astrologa simbolizira dvostruku sreću.

U kineskoj kulturi se veliki značaj pridaje broju osam koji se smatra posebno sretnim, 'odražava moć, obilje i uspjeh, a budući da njegov oblik formira znak beskonačnosti, također ima i ezoterično značenje'.

Drugi razlog zbog kojeg se broj osam smatra sretnim je njegov savršeno simetrični oblik. Može se prerezati napola na bilo koji način, a obje polovice će biti identične jedna drugoj.

U Vijeću sigurnosti UN-a održana sjednica o Bosni: Govorili Schmidt, Lagumdžija, Cvijanović, Wood...

U Vijeću sigurnosti UN-a održana sjednica o Bosni: Govorili Schmidt, Lagumdžija, Cvijanović, Wood...

"Savršena simetrija omogućava savršenu ravnotežu. Današnja vibracija brojeva 8-8 šalje poruku obnove i traži od vas da napravite hrabar korak najprije na svom životnom putu. Ako zadržite ispravan stav u ovom trenutku, postoji potencijal za veliki uspjeh u svemu što radite", rekla je astrologinja Amy Zerner.

Sunce, koje vlada našom energijom i fokusom, pleše s Jupiterom, planetom čuda i sreće, napominju astrolozi. Trebali biste se osjećati kao da ste na vrhu svijeta pa uživajte u odnosima i njihovoj stabilnosti.

"Trebate iskoristiti svoje dobro raspoloženje, entuzijazam i samopouzdanje kako biste maksimalno iskoristili sreću povezanu s ovim danom. Napravite nešto važno jer vas trenutno prati velika sreća", kazao je astrolog Kyle Thomas.

Osmi august poseban je jer tada Venera, planet ljubavi i ljepote, ljubi Jupiter, planet čuda. Zato je ovo savršen period za pronaći pravu ljubav, a ne samo ljetnu avanturu. Ako ste nekoga upoznali, širom otvorite oči i srce jer je osjećaj možda puno jači nego što vi mislite, pišu 24sata

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije