Nagradna igra kozmetičkog salona u Zagrebu razbjesnila mnoge: "Sramotno i tužno"

0
Radiosarajevo.ba
Nagradna igra kozmetičkog salona u Zagrebu razbjesnila mnoge: "Sramotno i tužno"
Foto: Instagram / Sramotna nagrada kozmetičkog salona

Nagradna igra kojom je jedan zagrebački kozmetički salon pratitelje i potencijalne klijente pozvao da potajno na plaži fotografiraju stražnjice žena za koje misle da "bi trebale posjetiti salon i podvrgnuti se njihovom tretmanu" izazvala je mnoštvo reakcija na društvenim mrežama.

Mnogi su potez salona prozvali neukusnim i seksističkim, a među prvima koji su javno izrazili zgroženost situacijom bila je influencerica i voditeljica Nina Slišković Goleš.

"Ne dajte da vas iko uvjeri da vam je dupe važnije od onog što nosite u glavi", poručila je. Kozmetički salon ubrzo se osvrnuo na njenu izjavu i dodatno zgrozio mnoge, pa i samu Ninu, piše Index.

Serija po kultnoj videoigri osvojila svijet, obnovljena je za drugu sezonu sedmicu nakon premijere

Serija po kultnoj videoigri osvojila svijet, obnovljena je za drugu sezonu sedmicu nakon premijere

"Hvala što ste nas osvijestili jer mi smo mislili, kako vi to lijepo i profinjeno kažete, 'da je dupe puno bitnije od glave'. Iako priznajem ne bi vam škodio neki tretman kod nas", napisala je vlasnica salona, na šta je Nina uzvratila: "Malo je tužno da i nakon intervencija niza osoba njoj promiče što je problematično u ovoj priči", poručila je.

"U ovu borbu s vjetrenjačama, nakon što sam vidjela spornu nagradnu igru na profilu jednog beauty salona u kojoj se poziva pratitelje na posramljivanje drugih žena, odnosno potajno fotkanje njihovih neisklesanih ili nevakuumiranih stražnjica na plaži i objavljivanje istih na Instagramu, se nisam upustila zbog viška vremena i manjka zanimacije, već zbog odgovornosti koju svako od nas ima", pojasnila je.

"Dotičnom salonu i dalje promiče šta je problematično u ovoj priči, a problema je cijeli niz, od posramljivanja, seksizma, preko voajerizma, neukusa, pa do kršenja niza zakona. Na početku i na kraju svake ovakve priče i kampanje su mlade cure i dečki, pa i žene i muškarci, koji u ovome svemu odrastaju, rastu, razvijaju se i koji kroz sve ovo percipiraju i sebe i svijet", dodala je.

Sramotna nagrada kozmetičkog salona
Foto: Instagram: Sramotna nagrada kozmetičkog salona
U Sarajevu počeo protest zaposlenih u državnim institucijama

U Sarajevu počeo protest zaposlenih u državnim institucijama

Na odgovor salona, osim Nine, reagirali su i sa stranice Seksizam naš svagdašnji.

"Nastavljaju se sprdati i omalovažavati žene. Sramotno, neprihvatljivo i otužno", zaključili su.

Njihovo mišljenje podijelile su i mnoge druge žene na Instagramu.

"Pa ko dolazi na ovakve ideje? Ko je uopće mislio da je ovo dobra ideja?" upitala je jedna komentatorica.

"Pazi sad kad slikaju neku ženu par mjeseci nakon porođaja da joj još i nabijaju komplekse što se 'još nije vratila u formu'. Ovo nije normalno. I, naravno, niko ne slika muškarce s pivskim stomacima. Ne kažem da treba, i to bi bilo bolesno, ali uvijek na žene", dodala je druga.

Sramotna nagrada kozmetičkog salona
Foto: Instagram: Sramotna nagrada kozmetičkog salona

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije