... / Na koji način pišete slovo X: Ovo otkriva sve o vašoj ličnosti

05. 07. 2020. u 20:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 8

Rukopis može mnogo otkriti o čovjeku i njegovim osobinama. Postoji i nauka koja povezuje način pisanja slova sa karakternim crtama ljudi. 

Dok se analizira nečiji rukopis najviše se posmatra brzina kojom osoba piše, jačina pritiska olovke na papir, položaj slova i riječi, razmak između njih, te veličina, oblik, zaobljenost i nagnutost slova. 

Ono što su stručnjaci naveli, pisanje slova X može puno otkriti o vašoj ličnosti.

Većina ljudi rekla je da slovo X pišu tako da najprije povuku kosu crtu s lijeve strane na desnu, te preko toga povlače drugu kosu crtu. 

Ako slovo X pišete tako što počinjete od donjeg desnog ugla, to govori da želite da napredujete, ali ste se zaglavili u prošlosti.  

Ako počinjete iz donjeg lijevog ugla, a zatim iz desnog, silno želite da izađete iz svoje prošlosti, ali vam je teško da krenete naprijed. 

Ako pišete iz gornjeg desnog ugla, onda ste buntovnik bez razloga zato što vam je samo druga crta koju pišete onako kako bi trebalo, iz gornjeg desnog u donji desni ugao, to govori da pokušavate da se fokusirate na budućnost, ali dio vas još privlači ideja da se vratite u prošlost.  

Ispravan je samo prvi dio pisanja kad započinjete od gornjeg desnog prema donjem desnom uglu, ali drugi dio kad iz donjeg lijevog krećete prema gornjem desnom uglu otkriva da se ne slažete s postojećim pravilima.

Ako X pišete iz donjeg lijevog ugla, vi pratite trendove i u to vam dobro ide. 

Ako najprije povučete kosu crtu s lijeve na desnu stranu, a zatim preko toga drugu kosu crtu, to govori volite red i mir.  

 Ako započinjete u gornjem desnom uglu, vi razmišljate izvan svog okvira.

NEMA KOMENTARA