Na kladionici dobio 73.000 KM i dao onima kojima treba više nego njemu

Radiosarajevo.ba
Na kladionici dobio 73.000 KM i dao onima kojima treba više nego njemu
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Sreća, kažu, prati hrabre i odlučne. Ponekad, ipak, se nasmiješi i ranjivima, nejakima. Potvrdilo se to nedavno u Sinju, u Hrvatskoj, kada je tamo svima znani Boško Poljak iz Glavica, za kojeg bi, možda, najpriličnije bilo kazati da se, mjereći po njegovim karakternim osobinama, radi o djetetu u "ambalaži" odraslog čovjeka, na kladionici dobio 302.054,67 kuna (oko 73.000 KM), piše Slobodna Dalmacija.

Odmah čim je osvojio taj nemali novac, Boško je u razgovoru s vlasnikom objekta u kojemu je smještena kladionica kazao da će dio darovati najpotrebitijima.

Održao je riječ, tu plemenitu nakanu je ostvario. Po 10.000 kuna (oko 2.700 KM) dao je za petero teško oboljele djece. I u tom činu darivanja je, kaže Boško, uživao kao nikada prije. Nikada u životu, veli, nije bio sretan kao kada je darivao.

"Kod kuće sam okupio majku, braću i sestre. Stalno smo prije pričali kako bi na kući trebalo napraviti fasadu pa sam za to odvojio 70 tisuća kuna. Majci i sestrama dao sam po 20 tisuća kuna, bratu Mariju, koji ima četvero djece, 25 tisuća, a Jošku, koji je neoženjen, 15 tisuća. Izdvojio sam 50 tisuća kuna za pomoć bolesnoj djeci. Sebi sam još kupio novi namještaj za spavaću sobu koji mi još nije došao, novi TV prijemnik, laptop, mobitel, dosta odjeće, malo je otišlo na čašćenje i druge sitnice, a nešto sam ostavio sa strane, stavio na štednju u banci", kazao je Boško, koji je mjesečno izdvoji oko 500 kuna (130 KM) za kladionicu.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije