Na crnogorskim plažama se traži mjesto više: "Nema đe peškir da se stavi"

0
Radiosarajevo.ba
Na crnogorskim plažama se traži mjesto više: "Nema đe peškir da se stavi"
Foto: Nova RS / Ljeto u Crnoj Gori

Na crnogorskim plažama ovih dana jedva ima mjesta za peškir, a turisti koji su zbog pandemije prošle godine preskočili more - ove godine će sigurno nadoknaditi propušteno.

"Jedva smo dočekali odmor, a najviše volimo da dođemo u Crnu Goru, najbliže nam je, toplo je more, priroda je neverovatna, a i ovde imamo mnogo prijatelja. Ostao nam je stari odmor od prošle godine, koji nismo iskoristili, pa je sad bio trenutak za to, a kasnije, krajem avgusta, možda dođemo ponovo. Malo su nas iznenadile ovolike gužve u junu, ali imamo auto, pa svakog dana idemo na drugu plažu i uvek nađemo miran kutak", rekli su za Nova.rs Tomislav i Jovana Petrović, koji su na ljetovanje, u Rafailoviće, došli krajem juna.

Tokom juna i "smještaj" na plažama bio je za svačiji džep, pa su se pojedini izležavali na ležaljkama, pod suncobranom, za pet eura od ujutru, pa sve do zalaska sunca, dok je na malo “elitnijim” dijelovima obale "komplet" – dvije ležaljke i suncobran i do 10, 20, ali i 40 eura za cijeli dan.

Ljeto u Crnoj Gori - undefined

Foto: Nova RS: Ljeto u Crnoj Gori

Na većini plaža međutim, ukoliko dođete poslije pet časova popodne, ležaljke su besplatne.

Jadranska obala privukla je i goste iz regiona, ali i iz cijele Evrope. Restorani i kafići, i nedavno otvoreni noćni klubovi, spremno ih dočekuju. U zatvorenim prostorijama, ugostiteljskim objektima, prodavnicama, apotekama i dalje su obavezne maske i fizička distanca.

“Samo neka je gužva, nema đe peškir da se stavi. Nedostajali su nam turisti, prošlo leto kao da nije ni postojalo. Ovde kod nas najviše ih je iz Srbije, iz RS i BiH, ali ima sve više i Francuza, Poljaka, Ukrajinaca, čak i Izraelaca. Sad su gužve počele i ranije nego što je to bio slučaj pre 2020., nikad u junu nije bilo ovoliko ljudi. Svi su željni mora i odmora, a gostima iz Srbije ne treba ništa osim ličnih dokumenata da bi prešli granicu. Mislim da je to jedan od glavnih razloga zašto ih ima ovoliko", naveo je Filip, konobar u jednom budvanskom restoranu.

Ljeto u Crnoj Gori - undefined

Foto: Nova RS: Ljeto u Crnoj Gori

U Turističkoj organizaciji opštine Budva za Nova.rs kažu da samo u ovoj opštini boravi više od 20.000 gostiju.

“U Budvi boravi nešto više od 20.000 gostiju, čime je naša opština ostvarila 72 odsto iz rekordne 2019. godine. Kada je u pitanju struktura gostiju, u svim vidovima smeštaja zastupljena su slična tržišta – Srbija, Ukrajina, BiH, Izrael, Kazahstan, Rusija, Litvanija, Poljska, Turska, Nemačka, Albanija, Makedonija, Mađarska", rekla je Maja Liješević, direktorica TOB.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije