Muškarci sve više kupuju suknje

Radiosarajevo.ba
Muškarci sve više kupuju suknje
Foto: Instagram / Muške suknje

Otkad postoji odjeća, postoje i muškarci koji nose suknje. Ipak, taj se odjevni predmet danas uglavnom veže za žene te je poprilična rijetkost vidjeti muškarca u suknji na ulici.

No od proljeća 2018. suknje za muškarce postaju sve popularnije na modnim pistama, a za to je najviše zaslužan modni dizajner Thom Browne, piše Vogue.

Ovaj dizajner odjenuo je u minice gotovo sve manekene koji su na pistama nosili odjeću s njegovim potpisom, a na Lystovom popisu top 10 najvrućih odjevnih predmeta 2021. našla se upravo Browneova suknja za muškarce.

Zbog toga bi malo koga trebao iznenaditi podatak da muškarci kupuju suknje više nego ikada prije.

"Mislim da su muške suknje uvijek bile u trendu, ali vidjeti kako ih muškarci zapravo kupuju je napredak", rekao je novinar Christian Allaire, a s njim se složio i modni kritičar Chris Black, koji je i sam nosio suknje.

"To je definitivno bio korak izvan granica onog što bih odjenuo, ali to bih opet napravio. Suknje su šik, jednostavne i udobne, a također mi ne smeta ni sva pažnja koju njima privlačim", zaključio je, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije