Muškarac koji je mislio da gubi sluh saznao da je imao dio 'čepića' u uhu već pet godina

2
Radiosarajevo.ba
Muškarac koji je mislio da gubi sluh saznao da je imao dio 'čepića' u uhu već pet godina
Foto: BBC / Wallace Lee ispričao je bizarnu priču

Britanac koji je mislio da gubi sluh otkrio je da mu je dio čepića za uši pet godina bio zaglavljen u uhu?!

Wallace Lee iz Weymoutha u Dorsetu svoje je probleme sa sluhom pripisao karijeri u bučnoj avio industriji ili starim ozljedama u ragbiju. Odlučio je posjetiti liječnika nakon što je kupio kućni endoskop koji mu je pomogao uočiti mali bijeli predmet.

Veteran Kraljevske mornarice vjeruje da je predmet zapeo u uhu dok je letio avionom.

Podcast s Tomom: Almir Kurt Kugla – raznolikost talenata i životnih pustolovina

Podcast s Tomom: Almir Kurt Kugla – raznolikost talenata i životnih pustolovina

"Prije pet godina kad sam bio u posjetu obitelji u Australiji, kupio sam male čepiće za uši u koje možete staviti različite dodatke, ovisno o buci koju želite postupno ukinuti u zrakoplovu", rekao je. "Jedan od ovih malih dodataka, dio od slušalice, smjestio se ondje i od tada je tamo."

Ubrzo nakon toga primijetio je da mu se sluh pogoršava - njegova supruga je primijetila isto - i počeo se plašiti da će ostati gluh.

Lee je rekao da je bezuspješno nekoliko puta pokušavao pročistiti uši tokom godina, ističući da je bio na rubu "da poludi".

"Ljekar ga je u početku pokušao isisati... ali, budući da je dio bio tamo jako dugo s nakupljanjem voska u uhu, u početku se nije htio ni pomjeriti", rekao je Lee, piše BBC.

Plastični dio zaglavljen u uhu
Foto: BBC: Plastični dio zaglavljen u uhu

"No onda je uzeo minijaturnu pincetu. Osjetio sam kako ga vuče i odjednom je 'puklo'. Odmah sam mogao čuti sve u sobi. 'Magla' koja je bila u mojoj glavi svih tih godina odlazila je i opet sam čuo savršeno dobro. Bilo je to takvo olakšanje... kao da prvi put čujem zvukove", ispričao je on.

Hirurg, stručnjak za probleme uha, grla i nosa Neil De Zoysa rekao je za BBC da pregledavanje vlastitih ušiju kod kuće najčešće nije previše štetno. Međutim, pozvao je ljude da ne pokušavaju ukloniti strana tijela bez stručne medicinske pomoći jer bi to kasnije moglo dovesti do infekcije ili dodatnih poteškoća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije