Mračna strana Facebook-a: Admin je rekao da će fotku mog djeteta poslati pedofilima

Radiosarajevo.ba
Mračna strana Facebook-a: Admin je rekao da će fotku mog djeteta poslati pedofilima
FOTO: Facebook / Prijetnje na Facebook grupama
Na Facebooku postoje grupe u kojima majke diskutiraju o raznoraznim roditeljskim temama i dijele jedna drugoj savjete. Premda sve izgleda čisto i nevino, i ovdje, nažalost, postoji mračna strana.

Mame bivaju zlostavljane, a čak im se i prijeti. Članovi se sve više žale na administratore izvan kontrole koji ih izbacuju ih iz grupe bez upozorenja i razloga.

U jednom je slučaju majka završila u suzama i u strahu za sigurnost vlastita djeteta nakon što joj je administrator zaprijetio da će fotografiju njezina mališana poslati skupini pedofila.

Neke od majki progovorile su za Daily Mail kako bi raskrinkale zlostavljačko i štetno ponašanje u pojedinim grupama.

Majka Jody Ann podijelila je seriju snimaka zaslona unutar Facebook grupe Kmarta. Napomenula je, pritom, kako ta grupa nema nikakve veze sa samim Kmartom.

Sve se zahuktalo oko jedne rasprave ispod objave koja je uzrujala administratoricu, a sve je završilo javnim posramljivanjem.

Prijetnje na Facebook grupama - undefined

FOTO: Facebook /Prijetnje na Facebook grupama

Administratorica Mandy se, prema njezinim riječima, nije samo ponašala neprimjereno, već je “trolala cijelu situaciju i prijetila”.

Na screenshotovima se jasno vidi da se administratorica grupe naziva “Godmin” i vrlo moćnom figurom. Također je jednoj majci prijetila da će fotku njezina polugolog djeteta proslijediti pedofilima kako bi je “naučila je*enu lekciju”, prenosi Net.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije