Možete li pogoditi: Šta je crtež, a šta fotografija Naomi Campbell?

0
Radiosarajevo.ba
Možete li pogoditi: Šta je crtež, a šta fotografija Naomi Campbell?
Foto: Facebook / Šta je crtež, a šta fotografija?

Nevjerovatno, ali istinito!

Ovim riječima proteklih dana na društvenim mrežama kruži usporedba čudesnog crteža Naomi Campbell koji je načinio slavni umjetnik Kelvin Okafor.

Kelvin Okafor, rođen 1. novembra 1985, britanski je hiperrealistički umjetnik koji se specijalizirao za portrete olovkom.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Okafor je nigerijskog porijekla, ali je odrastao u Tottenhamu u Londonu. Školovao se na koledžu St Ignatius u Enfieldu, a nastavio je studije na Univerzitetu Middlesex, gdje je diplomirao likovnu umjetnost. Dobitnik je brojnih nagrada, a 2017. je postao prvi tamnoputi umjetnik čiji je rad - portret Bernieja Granta naslikan grafitnom olovkom - trajno izložen u britanskom Domu naroda.

Njegovi rani radovi uključuju portrete Amy Winehouse, Majke Tereze, Lauryn Hill, Jamala, Nelsona Mandele, Beyoncé, Daniela Craiga, Corinne Bailey Rae, Rihanne...

A, ukoliko još niste sigurni koji je od dvije naslovne slike crtež, a koje je fotografija - dopustite da vam riješimo dilemu. Crtež je na lijevoj strani, a nastao je kao referenca na fotografiju koja se nalazi desno.

Amazing but true😮😮 #drawing ❤️ against #reference ✍️hyper realistic drawing by #artKelvinokafor 🌍❤️✏️✏️🖍️🖊️🖌️✍️

Posted by Ben Mugisho art on Monday, April 10, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije