Mnogi ga diskriminiraju zbog njegovog izgleda: Ovo je čovjek sa '90% tetovaža na svom tijelu'

3
Radiosarajevo.ba
Mnogi ga diskriminiraju zbog njegovog izgleda: Ovo je čovjek sa '90% tetovaža na svom tijelu'
Foto: Pixabay / Ilustracija

Mnogi Britanci su tokom godina su se mnogo tetovriali, ali očigledno postoji jedan čovjek koji je odveo svoje tjelesne modifikacije na potpuno novi nivo.

43-godišnji muškarac čije je tijelo "90% prekriveno tetovažama" tvrdi da ga je njegov šef krio zbog upečatljivih tetovaža.

Matthew Whelan, poznat i kao King Of Ink Land, otvorio se o svom alternativnom izgledu i zašto misli da je to toliko utjecalo na njegov profesionalni život.

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

King, koji dolazi iz Birminghama, otkrio je da se suočavao s diskriminacijom na radnom mjestu dok je radio u call centru.

Čovjek, često nazivan "najtetoviranijim čovjekom u Britaniji", trenutno ima više od 300 tetovaža po cijelom tijelu i tvrdi da su ga sakrili od menadžmenta tokom "uređenja ureda" zbog njegovog tetoviranog izgleda.

Imate tetovaže? Stručnjaci otkrivaju da se razlikujete od drugih zbog ove tri osobine

Imate tetovaže? Stručnjaci otkrivaju da se razlikujete od drugih zbog ove tri osobine

Rekao je Daily Staru 2022. godine: "Sami namećete krajnja ograničenja ako izgledate drugačije. To se ne odnosi samo na ljude alternativnog izgleda.

"Osnovni razlog zašto nećete dobiti posao nije to što izgledate potpuno drugačije, već zato što vam ljudi neće dati posao."

King je dalje rekao da "zavisi i o tome u kojoj je industriji i koja je njihova odjevna politika".

"Prema mom mišljenju, odjevna politika trebala bi biti samo to - odjeća", izjavio je, prije nego što je otkrio: "Ovaj izgled, ovaj ekstremni alternativni izgled, može ograničiti ljude i mene je ograničio u prošlosti, čak i kada sam bio zaposlen.

Muškarac istetoviran po cijelom tijelu

"Prbacivali su me iz jednog ureda u drugi dok sam radio u call centru. Menadžeri su dolazili pa su odlučili napraviti promjene u uredu."

Nastavio je: "Osoba koju su izabrali da se premjesti bio sam ja. Premiještali su me s jednog dijela ureda na drugi kada su došli menadžeri."

Međutim, čini se da navodna diskriminacija na radnom mjestu nije obeshrabrila Kinga jer je kasnije izgradio karijeru u različitim glumačkim ulogama - jedna od njih uključuje lika u BBC-ovoj seriji Doktori, piše Lad Bible.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije