Mladoženju pretukla mladenkina rodbina, policija ga spašavala od bijesne rulje

Radiosarajevo.ba
Mladoženju pretukla mladenkina rodbina, policija ga spašavala od bijesne rulje
Foto: Printscreen / Mladoženja na kraju završio ispod kamiona

Mladoženju je bijesna rulja istjerala s vlastitog vjenčanja nakon što je upala njegova prva žena i obavijestila mladenku da on već ima ne jednu, već dvije žene.

Asifa Rafiqa Siddiqija, koji je opisan kao bradati, jaki muškarac u srednjim 30-tim godinama, gomila je gurala i šamarala, a njegova košulja i hlače su bile poderane u haosu koji je uslijedio nakon otkrivenja. Sve se desilo u gradu Karachi.

Mladoženju, koji se završio ispod autobusa gdje se sakrio, spasile su nepoznate osobe.

Poligamija je legalna u Pakistanu.

Međutim, iako muškarac može imati čak četiri supruge, mora dobiti pristanak svojih prethodnih supruga prije nego što se ponovo oženi. Čini se da gospodin Siddiqi nije ispunio ovu obavezu, piše BBC

A kako se sve odigralo?

„Šta je bilo sestro“, upitao je neko s mladenkine strane kada se pojavila prva žena.

A Madiha Siddiqi odgovorila je da je mladoženja njen muž i otac dječaka kojeg je povela sa sobom. Potom je otkrila i da se potajno oženio drugom suprugom, za šta je saznala kada je pročitala njenu poruku. Prvo je to negirao, a zatim priznao.

Nije posve jasno šta se zatim dogodilo, ali je policija za BBC izjavila da su rođaci mladenke navalili na mladoženju, pocijepali mu odjeću i pretukli ga da je bio plavo-crn.

Policajci su spasili gospodina Siddiqija i odveli ga u obližnju policijsku stanicu, ali su ih mladenčini rođaci pratili. On se potom sakrio pod autobus, a u videu koji je objavljen čuju se glasovi kako mu prijete da izađe ili će zapaliti autobus.

Preplašen, on uzvikuje „minutu, minutu“, dok se sprema da ispuže. Neki ljudi su intervenirali kako bi spriječili daljnje nasilje.

Rao Nazim, šef policijske stanice Taimuriha, rekao je za BBC da još nije zabilježena zvanična žalba.

„To je porodična stvar, a podnosioci žalbe trebaju ići porodični sud kako bi riješili svoja pitanja“, dodao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije