Mlada Ruskinja, čiji su roditelji nemuslimani, na takmičenju u hifzu Kur'ana

Radiosarajevo.ba
Mlada Ruskinja, čiji su roditelji nemuslimani, na takmičenju u hifzu Kur'ana
Elena Dmitrienko, 21-godišnja Ruskinja, učestvuje ove godine na prvom Međunarodnom takmičenju u hifzu Kur'ana koje se ove godine održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ova mlada Ruskinja na islam je prešla prije šest godina, kada je imala samo 15 i ubrzo je naučila cijeli Kur'an napamet, prenosi KTimes.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da njeni roditelji nisu muslimani - otac joj je kršćanin, a majka Tatarka.

"Bila sam inspirirana njihovom plemenitom etikom, načinom života i posvećenosti vjeri", priča Elena o tome kako je odlučila prihvatiti islam dok je pohađala privatnu školu u koju je išao i veliki broj muslimana. 

Iako joj roditelji nisu muslimani, ipak je uživala njihovu veliku podršku - čak su je pomagali tokom učenja Kur'ana napamet kada se odlučila na taj veliki korak prije četiri godine.

Sada je njeni roditelji gledaju na televiziji i iščekivaju da li će Elena pobijediti...

"Pobjeda bi bila najveća nagrada u mom životu. Takmičenje je perfektno organizirano i imam priliku da upoznam veliki broj takmičarki iz cijelog svijeta", rekla je Elena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije