Misterija i prokletstvo djevojčice s deset života

Radiosarajevo.ba
Misterija i prokletstvo djevojčice s deset života
U dobi od tri godine, mala djevojčica s imenom Joey Vewrwey počela je pričati priče koje su se činile tako komplicirane i čudne, da je članovima njene porodice bilo teško povjerovati da su produkt njenog vlastitog uma.

Joey je rekla roditeljima da su to sjećanja iz njenih prijašnjih života - preciznije njih 10. Tokom sljedeće dvije godine ona je prošla bezbroj sastanaka s psiholozima, profesorima regresivne hipnoterapije, stručnjacima za reinkarnaciju i novinarima. Njihov je zajednički zaključak bio kako je Joey živući dokaz da reinkarnacija postoji.

U prvom životu, Joey se prisjetila kako je živjela kao pećinski čovjek prije nekoliko miliona godina. Nevjerojatno, no ona je bila u stanju voditi istražitelje po špiljama južne Afrike koje niko nikad prije nije uočio niti istraživao. To su bile iste one špilje u kojima je Robert Broom, liječnik i paleontolog, otkrio kariku koja je nedostajala između ljudi i majmuna.

Postoje i druga, manje definirana sjećanja iz drugih dobnih skupina, u kojima se Joey sjeća kako nosi težak veo te vidi princezu kako jaše u kočiji na leđima slona.

Više o ovoj djevojčici možete pogledati u video prilogu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije