Misterija duga godinu i po: Bogati bračni par pronađen mrtav u bazenu svoje luksuzne vile

0
Radiosarajevo.ba
Misterija duga godinu i po: Bogati bračni par pronađen mrtav u bazenu svoje luksuzne vile
Foto: Daily Mail / Ilustracija

Smrt milionerskog para iz Berkshira, Davida i Diane Shamash, u bazenu njihove vile u Francuskoj ostala je misterija, uprkos sprovedenom sudskom istraživanju. Par u dobi od 82 i 80 godina pronađen je potopljen u bazenu luksuzne vile izvan Montpelliera 2022. godine.

Prijatelji koje su Shamashovi pozvali na večeru otkrili su ih i obavijestili o smrti. Berkshireshka krunski tužiteljica, Priya Malhotra, danas je proglasila slučaj s otvorenim ishodom, budući da uzrok smrti para nije mogao biti utvrđen.

Direktor kompanije, gospodin Shamash, i njegova supruga, tajnica kompanije, bili su na produženom odmoru u vili koju su posjedovali kada se dogodila ova tragedija.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Malhotra je izjavila na današnjem sudskom saslušanju u Readingu: "Tužan niz događaja u ovom slučaju bio je da su David i Diana bili na odmoru u svojoj kući u Francuskoj koju su redovito posjećivali. Njihovi prijatelji dugi niz godina došli su na večeru. Bili su zabrinuti zato što nisu mogli dobiti gospodina i gospođu Shamash. Par je stigao do vile oko 20 sati i otkrio par mrtav u bazenu. Smrti su potvrđene, obavljena je obdukcija i testovi na toksičnost u Francuskoj i Velikoj Britaniji - koji nisu mogli pružiti medicinski uzrok smrti. Francuske vlasti su isključile treću stranu i sumnju na nasilje."

Istraga francuske policije nije pronašla znakove provaljivanja, a telefon je bio na punjaču u kuhinji. Ombudsman je primijetio da je održavanje bazena bilo nezadovoljavajuće, s pločicama koje nisu bile zalijepljene i listovima, puževima i kamenjem na dnu bazena.

Pitanje zbunilo Bosance: 'Instalirali mi baki na kuću, znate li šta je ovo?'

Pitanje zbunilo Bosance: 'Instalirali mi baki na kuću, znate li šta je ovo?'

Obdukcija je pokazala da je gospodin Shamash prije šest do osam godina imao moždani udar, a patio je od glaukoma u desnom oku, sljepila u lijevom oku i visokog krvnog pritiska. Alkohol je bio prisutan u minimalnim količinama u njegovom tijelu, dok je gospođa Shamash imala značajniju količinu alkohola. Međutim, tužiteljica je dodala da bi to moglo biti rezultat samog postupka obdukcije, piše Daily Mail.

Prva osoba koja je stigla na mjesto događaja pronašla je i električnog robota za bazen u vodi s njihovim tijelima. Međutim, nije jasno je li on imao bilo kakvu ulogu u njihovim smrtima.

Par, koji je također posjedovao kuću u South Fawleyu, rođen je na različitim područjima Velike Britanije. Slučaj je zaključen s otvorenim ishodom, s obzirom na nedostatak jasnog objašnjenja uzroka smrti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije