Mevlid Jašarević traži da se ukine horoskop

Radiosarajevo.ba
Mevlid Jašarević traži da se ukine horoskop


Mevlid Jašarević, koji je prvostepeno osuđen za terorizam na 18 godina zatvora, zatražio je od dnevnog lista Oslobođenje da ukinu rubriku horoskop.

U post scriptumu reagiranja na izjave sudije Branka Perić, Jašarević, koji se potpisuje kao Abdurrahman, napisao je da je horoskop jedan od najtežih grijeha „kod Allaha“.

„Pozivam vlasnika Oslobođenja da izbaci horoskop iz njegovih novina. TO je od najvećih grijaha kod Allaha, a neće ti izbacivanje toga uskratiti nafaku. Pošto neki ne shvataju kaok je to krupan grijeh kod Allaha evo primjera: Da čovjek siluje svoju majku pa je ubije, nije veći grijeh od širka, pripisivanje Allahu druga. Raspitajte se ako mislite da moje riječi nisu tačne“, piše u Jašarevićevom pismu.

Jašarević je 28. oktobra prošle godine iz "kalašnjikova" pucao na zgradu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Sarajevu. Tokom 50 minuta, ispalio je 105 metaka iz automatske puške, dok je grad bio u blokadi do 21 sat. Tom prilikom Jašarević teško je ranio jednog pripadnika policije Mirslada Velića, a svi svjedoci su izjavili da je u gradu nastupio metež i kaos.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije