Medvjedić izgubio majku. Sada je pronašao utočište - među ljudima

0
Anadolija
Medvjedić izgubio majku. Sada je pronašao utočište - među ljudima
Foto: Anadolija / Medvjedić našao utočište

Mladunče medvjeda, koje se nije moglo samostalno hraniti nakon gubitka majke, pronašlo je sigurno utočište među ljudima u istočnom turskom gradu Vanu.

Mladunče medvjeda, koje su 19. aprila pronašli stanovnici Hakarija, u naselju Cukurca, predato je organima za zaštitu životinja.

Medvjedić po imenu Hacuvan (izvedeno iz Hakkari-Cukurca-Van) potom je prebačen u Centar za zaštitu i rehabilitaciju divljih životinja Univerziteta Yuzuncu Yil u Vanu radi njege i liječenja.

Medvjedić našao utočište - undefined

Foto: Anadolija: Medvjedić našao utočište

U galeriji pogledajte i fotografije kako se snašao među ljudima u naselju Cukurca.

"Kada su nam ga donijeli, stanje mu je bilo loše jer nije moglo da se hrani i bio je sam, slab i iscrpljen. Ispravili smo opšte stanje životinje. Vratili smo ga nazad u rejon te smo se nadali da će naći svoju majku. Ekipe su dežurale četiri dana noću. Majka nije došla, uprkog što ju je on zvao i zato smo ga vratili u centar", rekao je direktor Centra Lokman Aslan.

Medvjedić našao utočište - undefined

Foto: Anadolija: Medvjedić našao utočište

Pojasnio je i da se brinu o medvjediću kao o bebi - od početne hrane do sadašnjeg stanja, a sada je sposoban da se hrani samostalno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije