Medvjed pobjegao iz kaveza u avionu: Nepoznato ko je vlasnik niti odakle je životinja došla

0
Radiosarajevo.ba
Medvjed pobjegao iz kaveza u avionu: Nepoznato ko je vlasnik niti odakle je životinja došla
Foto: Pixabay / Medvjed / Ilustracija

Irački premijer naredio je istragu o tome kako je tačno jedan medvjed uspio pobjeći iz svog boksa u avionu.

Medo je, naime, putovao za Dubai, ali nešto je pošlo po zlu, pa je životinja izašla van. To je uzrokovalo pravu buru na društvenim mrežama, kao i kašnjenja aviona.

Iz Iraqi Airwaysa objavili su oni nisu krivi za incident. Njihovi zaposlenici bili su u kontaktu s nadležnima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, odakle je poslan stručnjak koji je medvjeda sanirao i potom je velika životinja odnesena iz aviona.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Nije pojašnjeno gdje niti šta će s njim biti dalje, a jednako tako nije ni poznato odakle je životinja došla. O svemu tome je kapetan aviona na kojem je medvjed bio ukrcan u cargo, obavijestio putnike. Uputio je izvinjenje zbog kašnjenja.

Medvjed je letio od Bagdada do Dubaija. Ne zna se ko je vlasnik nesretne životinje, ali u tom dijelu svijeta je među bogatim stanovnicima postalo iznimno popularno imati divlju životinju za ljubimca. Iako se službe trude da zaštite divlje životinje, to im baš ne polazi za rukom.

Bagdadska policija je nedavno pozvala građane da pomognu službama u sprječavanju ovog trenda, jer te životinje znaju završiti na ulicama. Mnoge od njih, nažalost, nakon toga završe na meniju kakvog restorana, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije