McDonalds: Ukida se BigMac

Radiosarajevo.ba
McDonalds: Ukida se BigMac
/ Mac Jr., Big Mac, Grand Mac (McDonalds)
Uspješno posluju u više od 100 zemalja svijeta, nema razloga da mijenjaju pobjednički recept. Ipak, u McDonaldsu misle drukčije.

Dobro poznati Big Mac čeka velika promjena, objavio je najpoznatiji svjetski lanac fast food restorana. Odluku je donio menadžment McDonaldsa nakon što je nova strategija već isprobana u dva restorana.

Klasični BigMac treba iščeznuti. Umjesto njega početkom naredne godine pojavit će se dva nova proizvoda, izvještava Wall Street Journal, pozivajući se na interne dokumente. A sve je potvrdio McDonalds na Twitteru.

Minijaturna verzija burgera dobit će ime Mac Jr., dok će veliki brat ponijeti oznaku Grand Mac. Oba produkta već su testirana u američkim saveznim državama Ohio i Dallas gdje su dali dobre rezultate.

Koncept je zapravo prepisan od najvećeg konkurenta Burger Kinga koji svoj klasični proizvodi već godinama nudi u istim verzijama. Nove verzije BigMaca bit će najprije ponuđene u SAD-u, a još nema potvrde da li će i kada stići u druge zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije