Matematički zadatak koji je namučio i najpametnije: Provjerite da li vi znate rješenje

0
Radiosarajevo.ba
Matematički zadatak koji je namučio i najpametnije: Provjerite da li vi znate rješenje
Foto: X / Jeste li uspjeli riješiti?

Često su logičko razmišljanje i sposobnost rješavanja problema ključni za pronalaženje rješenja u matematičkim zagonetkama. Ove zagonetke, koje se često zasnivaju na zaključivanju i analizi uslova, ne samo da pružaju izazov, već i podstiču zadovoljstvo kroz rješavanje problema.

Pored toga, ove mozgalice služe kao sredstvo za učenje, razvijajući matematičko razmišljanje i vještine rješavanja problema kod učenika.

Iako takve zagonetke mogu biti izazovne, zadovoljstvo pronalaženjem rješenja ima brojne koristi. Ove aktivnosti pomažu u poboljšanju kognitivnih sposobnosti, uključujući kritičko mišljenje, koncentraciju i logičko zaključivanje.

Oglasili se iz OHR-a: Evo šta je Christian Schmidt rekao o napadu na povratnike u Gacku

Oglasili se iz OHR-a: Evo šta je Christian Schmidt rekao o napadu na povratnike u Gacku

Zagonetka koju smo postavili izaziva razmišljanje i kreativnost, te predstavlja priliku za povećanje IQ nivoa i razvoj vještina koje će biti korisne u budućnosti.

Ako ste već uspješno riješili zagonetku i došli do tačnog rezultata od 363, čestitamo vam na impresivnim matematičkim vještinama.

A, ukoliko vas je ovaj zadatak malo namučio, u nastavku pogledajte kolika je vrijednost svakog od tri emotikona na mozgalici.

Prvi vrijedi 3, drugi 9, a treći 10, pa je

(3) + (10+10) x (9+9)
(3) + (20) x (18)
(3) + 360 = 363

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije