Mali genije (11) diplomirao fiziku i poručio: "Moj cilj je postati besmrtan"

6
Radiosarajevo.ba
Mali genije (11) diplomirao fiziku i poručio: "Moj cilj je postati besmrtan"
Foto: Instagram / Laurent Simmons

Jedanaestogodišnji dječak iz Belgije upravo je diplomirao fiziku na Univerzitetu u Antwerpenu, javlja lokalni list De Telegraaf - i to s najvećom počašću.

"Baš me briga jesam li najmlađi", rekao je Laurent Simons za medije. "Za mene je stvar u tome da učim i steknem znanje."

Ovo je zapanjujuće postignuće - a, da vas dodatno šokira, Simons otkriva da je njegov plan - živjeti vječno, i to tako što će se pretvoriti u kiborga.

Zvuči kao da Simons ima ozbiljan plan.

"Ovo je prva slagalica u mom cilju da zamijenim dijelove svog tijela mehaničkim dijelovima", dodaje Simons za De Telegraaf, dodajući da je njegov cilj "besmrtnost".

"Želim biti u mogućnosti zamijeniti što više dijelova tijela mehaničkim", dodao je. „Nacrtao sam put do tamo. Možete to vidjeti kao veliku zagonetku."

Kao početak njegove velike slagalice - prilično drugačije od onih koje slažu druga djeca u njegovoj dobnoj skupini - Simons sada želi proučavati kvantnu fiziku.

"Dvije su stvari važne u tim studijima: stjecanje znanja i primjena tog znanja", govori Simons. "Da bih postigao drugo, želim surađivati s najboljim profesorima na svijetu, zaviriti u njihov mozak i saznati kako razmišljaju."

Simons ističe kako tek sad započinje sa svojim studijama.

"Ove godine pohađao je i neke kruseve s magistarskog programa. Nakon ljeta službeno će i započeti magisterij”, potvrdio je glasnogovornik Univerziteta u Antwerpenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije