Majka se naljutila i tužila odrasle sinove: Imaju posao, a ni nakon 40 godina nisu odselili iz kuće

4
Radiosarajevo.ba
Majka se naljutila i tužila odrasle sinove: Imaju posao, a ni nakon 40 godina nisu odselili iz kuće
Foto: Pexels / Majka i djeca

Italijanka koja je bila umorna od besplatnog uzdržavanja odraslih sinova koji žive u njezinoj kući, dobila je pravnu bitku da ih deložira, piše talijanska novinska agencija ANSA.

75-godišnja majka, čije ime nije javno objavljeno, nekoliko je puta pokušavala uvjerila svoje sinove, također neimenovane, da se isele iz njezinog doma u Paviji u sjevernoj Italiji, ali neuspješno.

Unatoč tome što su imali posao, muškarci — u dobi od 40 i 42 godine — odbili su pronaći vlastiti alternativni smještaj.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Također su odbili pridonijeti kućnim troškovima unatoč tome što su imali vlastiti prihod i nisu pomogli u kućanskim poslovima.

Budući da ih nije uspjela nagovaranjem istjerati iz kuće, majka ih je odlučila izvesti na sud.

Majka desetero djece objavila kako izgleda njen dan: Ustajem u 5 ujutro...

Majka desetero djece objavila kako izgleda njen dan: Ustajem u 5 ujutro...

Prema italijanskim novinama La Provincia Pavese, bila je uspješna. Sutkinja u Paviji Simona Caterbi odlučila je da dva sina moraju napustiti majčin dom do 18. decembra.

Sud je u presudi priznao da se argument za ostanak sinova na imanju nekoć mogao smatrati "dobro utemeljenim", s obzirom na obveze roditelja prema djeci.

Međutim, Caterbi je rekla da se to "više ne čini opravdanim" s obzirom da obojica sada imaju više od 40 godina.

Prema studiji Statista iz 2023., oko 70 posto Italijana u dobi između 18 i 34 godine živi u domovima svojih roditelja, s nešto većim postotkom među muškarcima.

Taj se fenomen može pripisati visokoj stopi nezaposlenosti mladih u Italiji, zbog čega je mnogim mladim Italijanima teže postići financijsku neovisnost u ranoj dobi.

Guardian je primijetio da Italija čak ima izraz za odrasle koji ne žele ili ne mogu napustiti porodični dom – "bamboccioni", što otprilike znači "velike bebe".

Sud u Paviji nije odmah odgovorio na zahtjev Insidera za komentar. Italijansko ministarstvo pravosuđa odbilo je komentirati, pozivajući se na neovisnost talijanskog sudskog sustava, piše Fenix.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije